Sastojci:
- 150 g putera, plus dodatak za pleh
- 175 g šećera u prahu, plus dodatak za serviranje
- 150 g mlevenih badema
- 50 g običnog brašna
- 4 belanca
- 2 kašike badema u listićima
Recept za francuske štanglice sa listićima badema:
Za ove štanglice prvo rastopite puter u šerpi na srednjoj vatri dok ne počne da peni. Nastavite da krčkate 4-5 minuta dok ne počnu da se pojavljuju mehurići - puter treba da bude zlatnosmeđi i da ima miris orašastih plodova. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
Pomešajte šećer u prahu, bademovo i obično brašno u velikoj posudi. Lagano umešajte belanca, pa postepeno umešajte puter dok ne postane glatko. Pokrijte i ostavite da odstoji u frižideru 1 sat.
Zagrejte rernu na 200 C. Lagano premažite maslacem silikonski pleh od 12 pravougaonika i stavite ga na ravan pleh. Pažljivo sipajte testo u kalupe, a zatim pomoću pljosnatog noža ostružite višak testa sa vrha. Pospite preko badem u listićima, a zatim pecite 16-18 minuta dok štanglice ne postanu čvrste na dodir i ne porumene.
Ostavite da se ohlade 10 minuta pre nego što ih pažljivo prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Pospite ih sa malo šećera u prahu. Možda ćete želeti da napravite i domaće snikers štanglice.
Pročitajte kako se prave hrskave štanglice sa kikirikijem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus