Sastojci:

  • 150 g putera, plus dodatak za pleh
  • 175 g šećera u prahu, plus dodatak za serviranje
  • 150 g mlevenih badema
  • 50 g običnog brašna
  • 4 belanca
  • 2 kašike badema u listićima

Recept za francuske štanglice sa listićima badema:

Za ove štanglice prvo rastopite puter u šerpi na srednjoj vatri dok ne počne da peni. Nastavite da krčkate 4-5 minuta dok ne počnu da se pojavljuju mehurići - puter treba da bude zlatnosmeđi i da ima miris orašastih plodova. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

Pomešajte šećer u prahu, bademovo i obično brašno u velikoj posudi. Lagano umešajte belanca, pa postepeno umešajte puter dok ne postane glatko. Pokrijte i ostavite da odstoji u frižideru 1 sat.

Zagrejte rernu na 200 C. Lagano premažite maslacem silikonski pleh od 12 pravougaonika i stavite ga na ravan pleh. Pažljivo sipajte testo u kalupe, a zatim pomoću pljosnatog noža ostružite višak testa sa vrha. Pospite preko badem u listićima, a zatim pecite 16-18 minuta dok štanglice ne postanu čvrste na dodir i ne porumene.

Ostavite da se ohlade 10 minuta pre nego što ih pažljivo prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Pospite ih sa malo šećera u prahu. Možda ćete želeti da napravite i domaće snikers štanglice.

Pročitajte kako se prave hrskave štanglice sa kikirikijem

BONUS VIDEO

Tiramisu kuglice  Instagram/food_by_lilly

StvarUkusa