Sastojci:
Za testo:
- 5 jaja
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 160 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 30 ml ulja
- 30 ml ključale vode
Za džem od višanja:
- 600 g višnje
- 50 g šećera
- 25 g kukuruznog skroba
- 80 ml vode
- 1/2 kašičice limunske kiseline
Za krem:
- 600 g krem sira
- 300 g slatke pavlake
- 90 g šećera
Recept za kremastu tortu sa višnjama:
Za tortu prvo u činiji pomešajte žumanca sa šećerom i umutite mikserom. U smesu dodajte brašno, prašak za pecivo i promešajte metlicom. Dodajte ulje i vrelu vodu i mešajte. Sipajte smesu u pripremljeni kalup za kolače 18x28 cm, čiji se okvir skida, i obložite ga papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni, 30 minuta.
U šerpu sipajte višnje i šećer i otopite na laganoj vatri. Pomešajte kukuruzni skrob i vodu pa i njih umešajte. Zatim dodajte limunsku kiselinu i nastavite da krčkate na ringli. Sipajte u činiju kada je gotovo. Prekrijte najlonskom folijom.
Patišpanj izvadite iz rerne, isecite ga horzontalno na tri jednaka dela. Potom napravite krem tako što ćete da pomešate krem sir, slatku pavlaku i šećer i umutite mikserom. Svaki sloj patišpanja premažite kremom. Preko svakog krema stavite sloj pripremljenih višanja. Završite slojem krema pa odozgo ukrasite pripremljenim višnjama. Ohladite je 4 sata i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i raskošnu grčku tortu sa čokoladom.
Pročitajte i kako da napravite jednostavnu i kremastu voćnu torta
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus