Sastojci:

Za testo:

  • 5 jaja
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera
  • 160 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 30 ml ulja
  • 30 ml ključale vode

Za džem od višanja:

  • 600 g višnje
  • 50 g šećera
  • 25 g kukuruznog skroba
  • 80 ml vode
  • 1/2 kašičice limunske kiseline

Za krem:

  • 600 g krem sira
  • 300 g slatke pavlake
  • 90 g šećera

Recept za kremastu tortu sa višnjama:

Za tortu prvo u činiji pomešajte žumanca sa šećerom i umutite mikserom. U smesu dodajte brašno, prašak za pecivo i promešajte metlicom. Dodajte ulje i vrelu vodu i mešajte. Sipajte smesu u pripremljeni kalup za kolače 18x28 cm, čiji se okvir skida, i obložite ga papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni, 30 minuta.

U šerpu sipajte višnje i šećer i otopite na laganoj vatri. Pomešajte kukuruzni skrob i vodu pa i njih umešajte. Zatim dodajte limunsku kiselinu i nastavite da krčkate na ringli. Sipajte u činiju kada je gotovo. Prekrijte najlonskom folijom.

Patišpanj izvadite iz rerne, isecite ga horzontalno na tri jednaka dela. Potom napravite krem tako što ćete da pomešate krem sir, slatku pavlaku i šećer i umutite mikserom. Svaki sloj patišpanja premažite kremom. Preko svakog krema stavite sloj pripremljenih višanja. Završite slojem krema pa odozgo ukrasite pripremljenim višnjama. Ohladite je 4 sata i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i raskošnu grčku tortu sa čokoladom.

Pročitajte i kako da napravite jednostavnu i kremastu voćnu torta

BONUS VIDEO

Najbrža čokoladna torta instagram/cookistwow

StvarUkusa