Sastojci:
- 4 belanca
- 2 žumanca
- 50 g putera
- 1/2 šolje šećera
- 3 kašike mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 130 g običnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g mladog sira
- 4 kašike šećera
- 400 g bresaka
- 250 g jagoda
Pogledajte kako se pravi:
Recpet za voćnu tortu:
Kako biste napravili voćnu tortu prvo umutite miskerom belanca dok ne dobijete sneg. Odvojeno pomešajte žumanca i puter i umutite mikserom. Dodajte mleko, ekstrakt vanile i promešajte. U odvojenoj posudi pripremite brašno, pa mu dodajte prašak za pecivo i so, i dobro promešajte.
Dodajte mešavinu brašna u mešavinu žumanaca. Dobro promešajte pa tome dodajte umućeno belance i mešajte varjačom. Pripremite pleh i obložite ga papirom za pečenje pa smesu rasporedite po papiru. Pecite na 180 stepeni, dvadeset minuta. Kada se ispeče, ostavite da se ohladi pa presecite na pola.
Očistite i iseckajte jagode i breskve. U činiju sipajte slatku pavlaku i čvrsto umutite. U drugoj činiji pomešajte mladi sir, šećer, i umutite mikserom. Pomešajte sa umućenom slatkom pavlakom i opet sve umutite mikserom.
Premažite patišpanje mlekom, pa lopaticom rasporedite krem koji ste umutili. Odozgo pospite polovinom seckanog voća pa prekrijte ponovo sve kremom. Preko toga stavite drugi patišpanj, pa krem pa odozgo preostalo seckano voće. Isecite i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i laganu jogurt tortu.
Pročitajte kako da napravite i tortu sa kajsijama u tri sloja
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način