Sastojci:

Za podlogu:

  • 80 g maslaca ili margarina
  • 2 jajeta
  • 80 g prosejanog pšeničnog brašna
  • 80 g šećera
  • 2 pune kašičice kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 400 ml mleka
  • 80 g šećera
  • 10 g vanilinog šećera
  • 2 kašike griza
  • 200 g kokosa
  • 100 g maslaca

Za glazuru:

  • 150 g mlečne čokolade
  • 40 do 80 ml mleka Mleko (što više mleka, to će glazura biti mekša)

Pogledajte video kako se pravi:

Recept za čuveni Baunti kolač sa kokosom:

Kako biste napravili Baunti kolač, prvi za čokoladnu podlogu mikserom umutite puter sa šećerom i prstohvatom soli, dodajte jaja i mutite 3-4 minuta. Brašno pomešajte sa kakaom i praškom za pecivo i prosejte u testo, pa mešajte lopaticom dok ne postane glatko. Stavite testo u pleh obložen papirom za pečenje i izravnajte površinu. Pecite na 180 stepeni 12-15 minuta.

Za fil zagrejati mleko, dodajte griz i kuvajte dok ne provri. Dobićete prilično tečnu kašu od griza. Ne brinite, kasnije će se zgusnuti. Dodajte šećer, vanilin šećer, puter i kokos. Sve izmešajte i rasporedite preko podloge koju ste ispekli.

Nakon toga napravite glazuru tako što ćete čokoladu da istopite zagrejanim mlekom. Dobro promešajte pa prelijte preko kolača. Ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider na sat i po . Izvadite iz frižidera, secite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće rafaelo kuglice od samo 3 sastojka.

Pročitajte kako da napravite jednostavni kakao kolač od samo 6 sastojaka

BONUS VIDEO

Instagram/merirasoi2024  Recept za brzinski kolač od ovsa i zrelih banana

StvarUkusa