Sastojci:
- 150 g mekog putera
- 100 g braon šećera
- 50 g belog šećera
- 2 jajeta
- 200 g brašna
- 100 g seckane crne čokolade
- 1 kašika ekstrakta vanile
Pogledajte kako se pravi kolač:
Recept za kolač sa čokoladom:
Kako biste napravili kolač sa čokoladom, pripremite kalup prečnika 20 cm. Prvo pomešajte puter sa šećerom dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte jaja i dobro umutite smesu.
Potom dodajte brašno, promešajte pa dodajte čokoladu i ponovo promešajte. Sipajte testo u kalup premazan puterom i izravnajte ga kašikom. Pecite najmanje 15 minuta na 190 stepeni.
Ostavite da se ohladi 10 minuta i pažljivo skinite kalup. Servirajte uz sladoled od vanile i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni kolač sa orasima i džemom.
Pročitajte i kako se pravi kremasti kolač sa breskvama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus