Sastojci:
- 150 g mekog putera
- 100 g braon šećera
- 50 g belog šećera
- 2 jajeta
- 200 g brašna
- 100 g seckane crne čokolade
- 1 kašika ekstrakta vanile
Pogledajte kako se pravi kolač:
Recept za kolač sa čokoladom:
Kako biste napravili kolač sa čokoladom, pripremite kalup prečnika 20 cm. Prvo pomešajte puter sa šećerom dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte jaja i dobro umutite smesu.
Potom dodajte brašno, promešajte pa dodajte čokoladu i ponovo promešajte. Sipajte testo u kalup premazan puterom i izravnajte ga kašikom. Pecite najmanje 15 minuta na 190 stepeni.
Ostavite da se ohladi 10 minuta i pažljivo skinite kalup. Servirajte uz sladoled od vanile i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni kolač sa orasima i džemom.
Pročitajte i kako se pravi kremasti kolač sa breskvama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem