Sastojci:
- 250 g malina
- 125 g kupina
- 60 g šećera
- 30 ml vode
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 1 kašičica svežeg limunovog soka
- 1 kašika kukuruznog skroba pomešana sa 1 kašikom vode
- 3 velika belanca
- 60 g šećera u prahu
- 30 g naseckanih pistaća ili drugog koštunjavog voća
Recept za letnji sufle od bobičastog voća:
Kako biste napravili sufle, prvo zagrejte rernu na 200°C. Pomešajte maline i kupine sa šećerom, vodom, vanilom i limunovim sokom. Kuvajte na umerenoj vatri, često mešajući. Umešajte mešavinu kukuruznog skroba i kuvajte, mešajući, dok se ne zgusne, oko 1 minut.
U velikoj činiji umutite belanca dok ne postanu veoma mekana. Postepeno umutite šećer u prahu, 2 kašike odjednom, i nastavite da mutite još 3 minuta. Dodajte 94 g mešavine bobičastog voća.
Preostalu mešavinu bobičastog voća rasporedite kašikom u šest keramičkih šoljica za sufle. Prelijte mešavinom za sufle. Pospite pistaćima. Pecite sufle 6 minuta, ili dok ne porumeni na vrhu. Servirajte i uživajte. Ukoliko volite sufle, možda ćete želeti da napravite i sufle od limuna.
Pročitajte kako se pravi sufle sa krem sirom i medom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem