Sastojci:

  • 250 g malina
  • 125 g kupina
  • 60 g šećera
  • 30 ml vode
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
  • 1 kašičica svežeg limunovog soka
  • 1 kašika kukuruznog skroba pomešana sa 1 kašikom vode
  • 3 velika belanca
  • 60 g šećera u prahu
  • 30 g naseckanih pistaća ili drugog koštunjavog voća

Recept za letnji sufle od bobičastog voća:

Kako biste napravili sufle, prvo zagrejte rernu na 200°C. Pomešajte maline i kupine sa šećerom, vodom, vanilom i limunovim sokom. Kuvajte na umerenoj vatri, često mešajući. Umešajte mešavinu kukuruznog skroba i kuvajte, mešajući, dok se ne zgusne, oko 1 minut.

U velikoj činiji umutite belanca dok ne postanu veoma mekana. Postepeno umutite šećer u prahu, 2 kašike odjednom, i nastavite da mutite još 3 minuta. Dodajte 94 g mešavine bobičastog voća.

Preostalu mešavinu bobičastog voća rasporedite kašikom u šest keramičkih šoljica za sufle. Prelijte mešavinom za sufle. Pospite pistaćima. Pecite sufle 6 minuta, ili dok ne porumeni na vrhu. Servirajte i uživajte. Ukoliko volite sufle, možda ćete želeti da napravite i sufle od limuna.

Pročitajte kako se pravi sufle sa krem sirom i medom

BONUS VIDEO

instagram/fitwafflekitchen Čokoladni sufle

StvarUkusa