Sastojci:

  • 500 g jagoda
  • 250 g poluslatkih čokoladnih komadića
  • 2 kašike kokosovog ulja

Recept za jagode u čokoladi:

Veliki pleh obložite papirom za pečenje. Isperite jagode i osušite ih papirnim ubrusima. U posudi za mikrotalasnu pećnicu pomešajte komadiće čokolade i kokosovo ulje i pecite u mikrotalasnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi, mešajući između, dok se potpuno ne istopi. Ili sve zajedno otopite na pari.

Umočite jagode u čokoladu i stavite na pripremljen pleh. Stavite u frižider, dok se čokolada ne stegne, oko 30 minuta. Možda ćete želeti da napravite i čokoladne kuglice od kokosa punjene jagodama.

Pročitajte kako se prave najukusniji kokos kolači sa jagodama

BONUS VIDEO

Tiktok/@beercanchick Kako čuvati jagode

StvarUkusa