Počela je sezona mirisnih jagoda i pravo je vreme da ih iskoristite na pravi način. Osim što su zdrave i ukusne, od jagoda možete da napravite neke od najlepših kolača. Naš predlog je da isprobate ovaj sjajan recept i napravite kolače od mekanih kora sa kokosom i kremastim filom. Ne postoji osoba koja će odbiti da proba, a uvek možete da ih služite i kada su proslave jer fantastično izgledaju.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 150 g šećera
- 180 ml mleka
- 180 ml ulja
- 300 g brašna
- 30 g kakaoa
- 12 g praška za pecivo
- 1 limun
- Za fil:
- 400 ml slatke pavlake
- 60 g šećera u prahu
- 140 ml soka od pomorandže
- 250 g jagoda
- 150 g kokosa
Recept za kokos kolač sa jagodama:
U jaja postepeno dodajte šećer i mutite dok ne pobele. Zatim sipajte mleko i ulje, pa nastavite da mutite. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa prosejte i dodajte u smesu. Zatim dodajte rendanu koru limuna, kao i kašiku soka od limuna. Ponovo promešajte i sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Gotovu koru ohladite, pa čašom isecite okrugle oblike. Premažite ih sokom od pomorandže (40 ml). Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i sokom od pomorandže, pa sipajte u špric za kolače ili kesu za zamrzivač. Sipajte preko kore, pa na sredinu stavite celu jagodu. Filom pokrijte celu jagodu, pa umočite u kokos. Ređajte na tacnu i služite.
Pročitajte i ovo: Bajadere sa kokosom i čokoladom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način