Ko još može da odoli mekanom sufleu koji se topi u ustima? Ova poslatica se može spremati i u slanoj i u slatkoj varijanti, recimo sa čokoladom.Ova francuska poslastica nekada se jela na dvoru, a danas u njenom ukusu svi uživaju. Za danas imamo fenomenalan recept za sufle sa krem sirom čiji ukus podseća na čizkejk. U recept ide i med, a sufle se peče u plehu sa vodom za još mekšu strukturu.
Sastojci:
- 85 g krem sira
- 60 ml mleka
- 35 g putera
- 3 žumanca
- malo limunovog soka
- prstohvat soli
- 5 g meda
- 30 g brašna
- 10 g kukuruznog skroba
- 3 belanca
- 60 g šećera
Recept za sufle sa krem sirom i medom:
Krem sir ostavite da omekša na sobnoj temperaturi, pa ga pomešajte sa mlekom i na pari promešajte sastojke dok se dobro sjedine. Kada se smeša zagreje, dodajte puter i nastavite da mešate. Dodajte jedni po jedno žumance, so, med, prosejano brašno i kukuruzni skrob i limunov sok. Dobro promešajte sve sastojke. U drugoj činiji umutite belanca sa šećerom, pa pomešajte ove 2 smese. Izlijte pomešanu smesu za sufle u modlice, pa ih poređajte po plehu. Pleh okolo napunite ključalom vodom. Pecite sufle u rerni na temperaturi između 170-180°C oko 10 minuta. Čim primetite malu pukotinu smanjite na 110°C i pecite 50 minuta. Kada isključite, ostavite pleh još 10-15 minuta u rerni, a onda izvadite modlice sa sufleom. Preporučujemo i slani sufle od sira.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem