Sastojci:

  • 213 g višenamenskog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • 159 g šećera
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 velika jajeta
  • 130 ml mleka
  • 90 g putera, rastopljenog

Za gornji sloj:

  • 800 g bresaka
  • 454 g krem sira, omekšanog na sobnoj temperaturi
  • 212 g šećera
  • 6 kašika soka od breskve
  • cimet i šećer za posipanje

Recept za kolač sa breskvama:

Za ovaj kolač prvo zagrejte rernu na 180 stepeni C. Lagano podmažite pleh uljem i ostavite sa strane. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, šećer i kukuruzni skrob. Napravite udubljenje u sredini i dodajte ekstrakt vanile, jaja, mleko i otopljeni puter. Umutite sve zajedno dok se dobro ne sjedini. Ravnomerno rasporedite testo u pripremljenu tepsiju. Nasecite breskve na komade veličine zalogaja, ravnomerno ih rasporedite po površini testa. U činiji umutite krem sir, šećer i sok od breskve, dok smesa ne postane svetla i kremasta.

Rasporedite krem preko testa i breskvi, a zatim pomoću lopatice ravnomerno rasporedite. Površinu krema obilno pospite cimetom i šećerom. Pecite 45-60 minuta, dok se sloj krema lagano ne probuši na vrhu. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće rafaelo kuglice od samo 3 sastojka.

Pročitajte kako da napravite najbolji brauni kolač

BONUS VIDEO

Recept za lagani mlečni kolač Instagram / pratikyemek.tarifleri

StvarUkusa