Sastojci:
- 200 g poluslatke crne čokolade
- 115 g putera
- 200 g šećera
- 110 g smeđeg šećera
- 3 srednja jajeta
- ¼ kašičice soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 63 g višenamenskog brašna
- 22 g kakao praha
Pogledajte video:
Recept za najbolji brauni kolač:
Za brauni kolač prvo podmažite pleh otopljenim puterom i obložite ga papirom za pečenje. Čokoladu i 62 g putera otopite na pari i pustite da se ohlade. U međuvremenu, u posebnoj posudi, pomešajte obe vrste šećera. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmešajte ručnom mutilicom. Kada je smesa malo kremasta dodajte so, ekstrakt vanile i ohlađenu mešavinu čokolade i putera.
Sve dobro izmešajte. Testo će imati gušću konzistenciju. Na kraju prosejte brašno i kakao prah u činiju i pažljivo ih umešajte u smesu pomoću lopatice.
Sipajte testo u pripremljenu tepsiju pa lagano protresite i kucnite po plehu nekoliko puta da se testo ravnomerno rasporedi. Pecite ga u zagrejanoj rerni oko 30 minuta. Kada je kolač pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se hladi najmanje 15 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i brauni sa ovsenim pahuljicama.
Pročitajte kako se pravi brauni kolač od samo 5 sastojaka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem