Brauni je čuveni američki kolač, a oni su poznati po tome što prave jednostavna jela i poslastice. Žele sebi maksimalno da olakšaju, pa tako jela koja nam dolaze iz ove zemlje jesu ukusna, a uspevaju i početnicima. I recept za brauni je vrlo jednostavan, sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke i ispečete. Mi vam donosimo i super recept za brauni koji se pravi bez brašna, a umesto njega se koriste ovsene pahuljice. 

Sastojci: 

  • 200 g mlevenih ovsenih pahuljica 
  • 40 g kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta
  • 90 g meda ili javorovog sirupa
  • 60 g putera od kikirikija
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 400 g mleka 
  • 60 g čokoladnih mrvica 
  • 2 kašike čokoladnog preliva 

Recept za brauni sa ovsenim pahuljicama: 

Umutite jaja i med, pa sipajte vanilu i istopljeni puter od kikirikija ili ulje. Promešajte i sipajte mleko. Nastavite da mešate, pa dodajte so, prašak za pecivo, kakao i mlevene ovsene pahuljice. Sve dobro sjedinite i dodajte mrvice čokolade. Dobijenu smesu sipajte u tepsiju koju ste premazali uljem i obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta. Premažite istopljenom čokoladom ili čokoladnim prelivom i stavite u frižider da se stegne. 

Pročitajte i ovo: Brauni za 250 dinara

BONUS VIDEO: 

Brauni sa čokoladom i jagodom Instagram/foodess

StvarUkusa/S.B.