Brauni je čuveni američki kolač, a oni su poznati po tome što prave jednostavna jela i poslastice. Žele sebi maksimalno da olakšaju, pa tako jela koja nam dolaze iz ove zemlje jesu ukusna, a uspevaju i početnicima. I recept za brauni je vrlo jednostavan, sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke i ispečete. Mi vam donosimo i super recept za brauni koji se pravi bez brašna, a umesto njega se koriste ovsene pahuljice.
Sastojci:
- 200 g mlevenih ovsenih pahuljica
- 40 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- 90 g meda ili javorovog sirupa
- 60 g putera od kikirikija
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 400 g mleka
- 60 g čokoladnih mrvica
- 2 kašike čokoladnog preliva
Recept za brauni sa ovsenim pahuljicama:
Umutite jaja i med, pa sipajte vanilu i istopljeni puter od kikirikija ili ulje. Promešajte i sipajte mleko. Nastavite da mešate, pa dodajte so, prašak za pecivo, kakao i mlevene ovsene pahuljice. Sve dobro sjedinite i dodajte mrvice čokolade. Dobijenu smesu sipajte u tepsiju koju ste premazali uljem i obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta. Premažite istopljenom čokoladom ili čokoladnim prelivom i stavite u frižider da se stegne.
Pročitajte i ovo: Brauni za 250 dinara
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus