Sastojci:
Za karamel sirup:
- 200 gr šećera
- 70 g vode
Za prvo testo:
- 3 jajeta
- 150 ml kondenzovanog mleka
- 200 g slatke pavlake
- 170 ml mleka
- 5 g vanilin šećera
Za drugo testo:
- 3 žumanca
- 30 g šećera
- 40 ml mleka
- 30 ml ulja
- 5 g vanilin šećera
- 75 g brašna
- 3 g praška za pecivo
- 3 belanca
- prstohvat soli
- 45 g šećera
Recept za mekani kolač natopljen karamel sirupom:
Za kolač sa karamel sosom prvo pripremite karamel glazuru u dubokom tiganju tako što ćete da sipate šećer i vodu i da ih karamelizujete, zatim smesu sipajte je u kalup za tortu. Pomešajte jaja sa kondenzovanim mlekom, kremom, mlekom i šećerom. Procedite smesu u kalup.
Zamutite masu za drugi sloj kolača - žumanca pomešajte sa šećerom, mlekom, uljem, vanilinim šećerom, brašnom i kvascem. Umutite belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli i šećera, i sipajte u kalup. Stavite kalup u šerpu, a zatim sipajte vrelu vodu. Pecite na 160°, 90 minuta. Nakon toga, kada se prohladi, stavite tanjir za kolače preko tepsije i pažljivo obrnite kolač. Pustite da se ohladi, a zatim uživjate.
Kolač natopljen karamel sirupom je zaista drugačiji od svih kolača, a izgleda vrlo jednostavno. Ukoliko volite deserte, možda ćete želeti da napravite i prevrnuti kolač sa breskvama.
Pročitajte i kako da napravite jednostavne limun kocke
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem