Sastojci:
Za karamel sirup:
- 200 gr šećera
- 70 g vode
Za prvo testo:
- 3 jajeta
- 150 ml kondenzovanog mleka
- 200 g slatke pavlake
- 170 ml mleka
- 5 g vanilin šećera
Za drugo testo:
- 3 žumanca
- 30 g šećera
- 40 ml mleka
- 30 ml ulja
- 5 g vanilin šećera
- 75 g brašna
- 3 g praška za pecivo
- 3 belanca
- prstohvat soli
- 45 g šećera
Recept za mekani kolač natopljen karamel sirupom:
Za kolač sa karamel sosom prvo pripremite karamel glazuru u dubokom tiganju tako što ćete da sipate šećer i vodu i da ih karamelizujete, zatim smesu sipajte je u kalup za tortu. Pomešajte jaja sa kondenzovanim mlekom, kremom, mlekom i šećerom. Procedite smesu u kalup.
Zamutite masu za drugi sloj kolača - žumanca pomešajte sa šećerom, mlekom, uljem, vanilinim šećerom, brašnom i kvascem. Umutite belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli i šećera, i sipajte u kalup. Stavite kalup u šerpu, a zatim sipajte vrelu vodu. Pecite na 160°, 90 minuta. Nakon toga, kada se prohladi, stavite tanjir za kolače preko tepsije i pažljivo obrnite kolač. Pustite da se ohladi, a zatim uživjate.
Kolač natopljen karamel sirupom je zaista drugačiji od svih kolača, a izgleda vrlo jednostavno. Ukoliko volite deserte, možda ćete želeti da napravite i prevrnuti kolač sa breskvama.
Pročitajte i kako da napravite jednostavne limun kocke
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom