Sastojci:

  • 170 g pečenih, oljuštenih i mlevenih lešnika
  • 170 g narendane ili otopljene čokolade za kuvanje
  • 170 g šećera u prahu
  • 1 belance
  • 1 kašičica ruma
  • 1 kašičica ulja, za podmazivanje ruku
  • 90 g seckanih, pečenih lešnika

Recept za domaće čokoladne bombice sa lešnicima:

Za čokoladne kuglice, u velikoj posudi pomešajte mlevene lešnike, čokoladu za kuvanje, šećer u prahu, belance i rum. Drvenom kutlačom dobro promešajte sastojke. Podmažite ruke uljem i snažno mešajte testo. U početku može izgledati kao da se sastojci neće držati zajedno. Nastavite da ih mešate i za otprilike minut ili dva, testo će poprimiti konzistenciju vlažnog peska.

Formirajte prstima loptice. Trebalo bi da imate između 28-30 loptica, otprilike. Na tanjir sipajte seckane lešnike i svaku lopticu uvaljajte u njih. Ostavite bombice na papiru za pečenje nekoliko sati, da se osuše. Uživajte!

Čokoladne bombice sa lešnicima spadaju među najukusnije slatkiše koji se ne peku. Ako volite ovakve kolače, možda ćete želeti da napravite i energetske kuglice sa čia semenkama i medom.

Pročitajte i kako da napravite brigadire, kakao kuglice koje se ne peku

BONUS VIDEO

Instagram/food_by_lilly Tiramisu kuglice

StvarUkusa/L.S.