Ledeni kolač sa jagodama je vrlo pristupačan, i jednostavan za pravljenje. Potreban vam je petit ber keks, ili neki drugi po vašem izboru, sveže jagode i slatka pavlaka. Ukoliko volite jagode, možda ćete želeti da isprobate i najlakši recept za kolač od jagode. A evo i kako se pravi ledeni kolač!
Sastojci:
- 250 g slatkepavlake
- 80 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 14 komada keksa, ili više po potrebi
- 450 g svežih jagoda, naseckanih
Recept za ledenu tortu sa jagodama:
U velikoj činiji umutite slatku pavlaku, dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Mutite dok smesa ne postane meka. Nanesite oko 60 ml mešavine krema na dno tepsije.
Preko toga stavite sloj keksa. Premažite opet kremom pa pospite jagodama. Ponovite slojeve sa preostalim sastojcima na isti način. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata ili preko noći.
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem