Domaći biskvit sa limunom se priprema vrlo jednostavno i rado ćete ga jesti, jer mu citris daje osvežavajuću notu. Možete po želji da koristite i limetu, ako više vlite. Svakako, ukoliko volite ovakve slatkiše, možda ćete želeti da napravite i biskvit poljupce - kolačiće od limuna i bibera. Evo i kako se pravi domaći biskvit sa limunom po italijanskom receptu.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- Vanilin šećer
- 130 ml ulja
- 1 kašičica limunove korice
- Sok od 1/2 limuna
- 400 g brašna
- Šećer u prahu
Recept za biskvit sa limunom po italijanskom receptu:
Umutite jaja i šećer sa metlicom, pa prosejte i ubacite prašak za pecivo. Kroz sito prosejte i vanilin šećer u smesu. Sipajte ulje i mutite metlicom. U smesu potom sipajte limunovu koricu, sok od pola limuna, a zatim prosejte brašno. Izmešajte dobro kašikom. Na pleh stavite papir za pečenje i prosejte šećer u prahu na papir.
Za svaki biskvit odvojite jednu kašiku smese i potom ređajte jedu po jednu na pleh prekriven šećerom u prahu. Premažite ruke uljem i šećerom u prahu, pa svaki komad testa rolajte između dlanova. Ređajte na drugi pleh prekriven papirom za pečenje, a prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni. Ubacite pleh sa testom i pecite 30 minuta. Pospite šećerom u prahu kada je pečeno i uživajte.
Pročitajte kako se prave domaći biskvit keksići
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus