Baklave, šampite i tulumbe su kolači koji se nikada ne odbijaju. Naučite da napravite jedan od najpopularnijih kolača, čija je osnova mekani biskvit, a fil je šne od belanaca umućen sa šećerom. Ako želite da poboljšate ukus već odlične poslastice onda prelijte čokoladnom glazurom ili da pospete kakaom.
Sastojci:
Za koru:
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 8 kašika ulja
- 8 kašika mleka
- 8 kašika brašna
- 1/4 kesice praška za pecivo
Za fil:
- 12 belanaca
- prstohvat soli
- 10 kašika šećera
- 500 g šećera
- 200 ml vode
Priprema:
Žumanca umututie sa šećerom. Zatim dodajte mleko i ulje, pa opet sjedinite mikserom. Sipajte brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite. Sipajte u pleh obložen pek papirom ili ga nauljite i pospite brašnom. Pecite na 180°C oko 12 minuta.
Kuvajte šećer i vodu na laganoj temepraturi. Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa postepeno dodajte ušpinovani šećer. Umutite čvrst šne. Sipajte preko kore i poravnajte. Stavite u rernu na 3-4 minute, pa ohladite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus