Anđeoski kolač pravi se sa 12 belanaca i uobičajenim sastojcima poput brašna i šećera. Ukoliko volite lagane deserte možda ćete želeti da napravite i čuveni japanski čizkejk. Evo i kako se pravi Anđeoski kolač:

Sastojci:

  • 125 g višenamenskog brašna, prosejanog
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 1/2 kašičice soli
  • 12 belanca, na sobnoj temperaturi
  • 1 kašičica vinskog streša
  • 170 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 kašičice ekstrakta badema
  • Šlag, za serviranje
  • Nasečene jagode za serviranje

Recept za Anđeoski kolač sa 12 belanaca

Zagrejte rernu na 180°. U velikoj posudi prosejte brašno, kukuruzni skrob i so. U drugoj velikoj posudi umutite belanca i vinski streš, a zatim postepeno dodajte šećer dok ne dobijete čvrst sneg.

Lagano umešajte suve sastojke dok se potpuno ne sjedin. Dodajte vanilin šečer i bademov ekstrakt. Pazite da sneg ne padne. Sipajte testo u pripremljen pleh i pecite 35 do 40 minuta. Ostavite da se ohladi i servirajte sa šlagom i jagodama.

Pročitajte kako se prave šnenokle sa čokoladom, desert od jaja

BONUS VIDEO

Youtube/leckere Gerichte von Julia Kolač sa višnjama i jogrutom

StvarUkusa/L.S.