Anđeoski kolač pravi se sa 12 belanaca i uobičajenim sastojcima poput brašna i šećera. Ukoliko volite lagane deserte možda ćete želeti da napravite i čuveni japanski čizkejk. Evo i kako se pravi Anđeoski kolač:
Sastojci:
- 125 g višenamenskog brašna, prosejanog
- 30 g kukuruznog skroba
- 1/2 kašičice soli
- 12 belanca, na sobnoj temperaturi
- 1 kašičica vinskog streša
- 170 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 kašičice ekstrakta badema
- Šlag, za serviranje
- Nasečene jagode za serviranje
Recept za Anđeoski kolač sa 12 belanaca
Zagrejte rernu na 180°. U velikoj posudi prosejte brašno, kukuruzni skrob i so. U drugoj velikoj posudi umutite belanca i vinski streš, a zatim postepeno dodajte šećer dok ne dobijete čvrst sneg.
Lagano umešajte suve sastojke dok se potpuno ne sjedin. Dodajte vanilin šečer i bademov ekstrakt. Pazite da sneg ne padne. Sipajte testo u pripremljen pleh i pecite 35 do 40 minuta. Ostavite da se ohladi i servirajte sa šlagom i jagodama.
Pročitajte kako se prave šnenokle sa čokoladom, desert od jaja
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem