Srpska verzija mančmelou slatkiša je sa čokoladom, a Amerikanci obično ovu poslasticu greju na vatri, pa je jedu kada se malo istopi. Kako god da je volite, naš predlog je da napravite mančemlou kod kuće. Vrlo je jednostavno i potrebno je samo 2 sastojka, a ni sastojci nisu skupi. Ovako pripremljen mančemlou možete da koristite i u kolačima.
Sastojci:
- 500 ml voćnog soka po izboru
- 3 kašike goveđeg želatina u prahu
Recept za voćni mančmelou:
Sipajte sok u šerpu, pa dodajte želatin. Promešajte i kuvajte dok ne krene da ključa, sve vreme mešajte. Zatim sipajte u posudu i ostavite da se ohladi nekih 20 minuta. Nakon tog vremena krenite da mutite dok se smesa ne utrostruči, ne pobeli i ne postane penasta. Kalup obložite pek papirom, pa sipajte smesu. Stavite u frižider 6 sati, pa služite.
Pročitajte i ovo: Kremasta mančmelou torta
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem