Srpska verzija mančmelou slatkiša je sa čokoladom, a Amerikanci obično ovu poslasticu greju na vatri, pa je jedu kada se malo istopi. Kako god da je volite, naš predlog je da napravite mančemlou kod kuće. Vrlo je jednostavno i potrebno je samo 2 sastojka, a ni sastojci nisu skupi. Ovako pripremljen mančemlou možete da koristite i u kolačima. 

Sastojci:

  • 500 ml voćnog soka po izboru
  • 3 kašike goveđeg želatina u prahu

Recept za voćni mančmelou: 

Sipajte sok u šerpu, pa dodajte želatin. Promešajte i kuvajte dok ne krene da ključa, sve vreme mešajte. Zatim sipajte u posudu i ostavite da se ohladi nekih 20 minuta. Nakon tog vremena krenite da mutite dok se smesa ne utrostruči, ne pobeli i ne postane penasta. Kalup obložite pek papirom, pa sipajte smesu. Stavite u frižider 6 sati, pa služite. 

Pročitajte i ovo: Kremasta mančmelou torta

BONUS VIDEO: 

Instagram/ cafecouffee Kolač od limuna

StvarUkusa/S.B.