Preukusna torta koju vole svi, i deca i odrasli. Kremasto zadovoljstvo koje ćete stalno praviti.

Kore:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašika sirćeta
  • 50 g oraha (ukoliko ne želite da sušite kore)

Fil:

  • 3 pudinga od vanile
  • 750 ml mleka
  • 10 žumanaca
  • 1 kašičica arome vanile
  • 1,5 kašika brašna
  • 200 g šećera
  • 250 g margarina
  • 100 g crne čokolade
  • 1 pakovanje mančmeloua

Priprema kora:

Ako pravite kore koje moraju dugo da se suše onda malo grejte rernu, na maksimalno 120 stepeni.

Penasto umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, a na kraju i sirće. Kora se suši oko jedan sat.

Ipak, ako ne volite te bele kore napravite obične. Postupak je isti osim što na kraju dodajte orahe. Kad dodate orahe više ne mutite mikserom već špatulom pažljivo promešate. Ovakva kora se peče oko 15 minuta na 200 stepeni.

Za tortu je potrebno ispeći dve identične kore.

Priprema fila:

Uzeti posudu u kojoj ćete u malo hladnog mleka razmutiti puding i šećer, pa dodati brašno. Izmešati sve da se leo sjedini, pa dodati žumanca.

Preostalo mleko ugejati do ključanja i dodati razmućenu masu u to i mešati dok se ne zgusne.

Margarin držati na sobnoj temperaturi. Umutiti ga i u njega dodati prethodni fil koji se skroz ohladio.

Na svakom mančmelou odvojiti beli deo od keksa.

Fil podeliti na tri dela, u prvi deo dodati izmrvljene keksiće od mančmeloua, drugi deo će ostati žut, a u treći otopiti čokoladu, dodati i izmešati.

Redosled ređanja:

Na koru prvo nanosite fil u koji ste namrvili keks od mančmeloua, zatim drugi žuti deo, beli deo mančmeloua, čokoladni fil, pa druga kora. Odozgo možete dekoristati kako god vi želite.

Pre posluženja torta mora bar nekoliko sati da odstoji u frižideru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs