Ovaj čokoladni kolač ubedljivo je najhrskaviji koji ćete probati! Raskošnog je izgleda i još bogatijeg ukusa. U oba sloja ide penasti beli mančemelou, kao i mini čoko kuglice. U prvom sloju dominiraju dve vrste čokoladnih pahuljica, a kolač se preliva sa dve vrste čokolade. Ovaj hrskavi čokoladni kolač sa neodoljivim sastojcima naročito će se dopasti mališanima.
Sastojci:
- Sloj od pahuljica:
- 150 g čokoladnih pahuljica
- 60 g čokoladnih pahuljica drugog oblika
- 40 g malih čokoladnih kuglica
- 70 g mini mančmeloua (bela)
- 100 g komadića crne čokolade
- 2 čokoladice sa kramelom
- Sloj od mančemoula:
- 135 g putera
- 280 mini mančmeloua
- 10 g kakao praha
- 30 g malih čokoladnih kuglica
- 3/4 kašičice soli
- Za glazuru:
- 250 g crne čokolade
- 20-30 g bele čokolade
- Još:
- malo čokoladnih pahuljica za ukras
- iseckane čokoladice za ukras
Recept za najhrskaviji čokoladni kolač:
U velikoj činiji pomešajte obe vrste čokoladnih pahuljica, čokoladne kuglice i mini mančmelou. Na kraju dodajte komadiće čokolade i iseckane čokoladice sa karamelom koje ćete pre toga ostaviti u zamrzivaču na nekoliko minuta kako se ne bi istopili. Sastojke za prvi sloj čokoladnog kolača promešajte rukom. U šerpu dodajte puter i otopite ga na laganijoj vatri. Mešajte nekoliko minuta, isključite ringlu, pa ubacite mini mančmeloue. Promešajte i kada budu poluotopljeni dodajte kakao prah i čokoladne kuglice. Mešajte dok ne dobijete penastu strukturu, pa prelijte sloj od mančmeloua preko miksovanih pahuljica. Promešajte sastojke, pa premestite u podmazan kockasti ili pravougaoni kalup za tortu sa pokretnom ivicom. Poravnajte čokoladni kolač da stavite u frižider na 20-30 minuta. Skinite ivicu i prelijte kolač sa crnom čokoladom istopljenom na pari. Istopljenu belu čokoladu stavite u špric za kolače i ukrasite njom glazuru od crne čokolade. Na kraju, dodajte za ukras čokoladne pahuljice i iseckane čokoladice. Preporučujemo i čokoladnu fantaziju od četiri sastojka.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus