Ako kod kuće imate mleko i čokoladu, napravite jedan od najukusnijih čokladnih kolača. Sastojci su jeftini, priprema nije nimalo komplikovana, a ukus savršen. Čokoladni kolači koji se ne peku su odlični kada vam se najave gosti, ali i kada želite nešto slatko što ne zahteva da imate poslastičarske veštine. 

  • Sastojci:
  • 900 ml mleka
  • 1 kašika želatina 
  • 500 g čokolade (200 g tamne, 300 g sa sitnim lešnicima)
  • 3 kašike ulja 

Priprema:
U mleko dodajte želatin i stavite da se zagreje, pa dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne istopi, pa kada proključa ostavite još 3 minuta. Sipajte u vatrostalnu posudu dimenzija 26x12x10 cm (ili približnih dimenzija). Dobijenu smesu sipajte u posudu, pa stavite u frižider na 2 sata ili u zamrzivač na sat vremena. Istopite čokoladu sa lešnicima sa uljem i prelijte preko kolača i ostavite 15 minuta u frižideru da se stegne. 

BONUS VIDEO: 

čokoladni kolač od dva sastojka tiktok/fitwaffle

Izvor: StvarUkusa