Ako kod kuće imate mleko i čokoladu, napravite jedan od najukusnijih čokladnih kolača. Sastojci su jeftini, priprema nije nimalo komplikovana, a ukus savršen. Čokoladni kolači koji se ne peku su odlični kada vam se najave gosti, ali i kada želite nešto slatko što ne zahteva da imate poslastičarske veštine.
- Sastojci:
- 900 ml mleka
- 1 kašika želatina
- 500 g čokolade (200 g tamne, 300 g sa sitnim lešnicima)
- 3 kašike ulja
Priprema:
U mleko dodajte želatin i stavite da se zagreje, pa dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne istopi, pa kada proključa ostavite još 3 minuta. Sipajte u vatrostalnu posudu dimenzija 26x12x10 cm (ili približnih dimenzija). Dobijenu smesu sipajte u posudu, pa stavite u frižider na 2 sata ili u zamrzivač na sat vremena. Istopite čokoladu sa lešnicima sa uljem i prelijte preko kolača i ostavite 15 minuta u frižideru da se stegne.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus