Za čizkejk postoji milion recepata i možete da ga pravite tako što ćete ga ispeći, ali možete da isprobate i recepte bez pečenja. Mi vam danas donosimo najbolji recept za čokoladni čizkejk koji ćete napraviti očas posla, a koji zbog jednostavne pripreme mogu da naprave i početnici u kuhinji. 

Sastojci:

  • 440 g krem sira
  • 95 g šećera
  • 1 kašičica kakaoa
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli 
  • 3 jajeta 
  • 180 g crne čokolade 
  • 240 ml slatke pavlake 

Recept za čokoladni čizkejk: 

Zagrejte rernu na 240C. Umutite krem sir, pa dodajte šećer. Nastavite da mutite, a zatim dodajte i prosejani kakao, vanilu i so. Umutite i postepeno dodajte jaja, pa mutite dok se sve lepo ne sjedini. Na kraju dodajte istopljenu čokoladu i sjedinite. Slatku pavlaku kratko zagrejte, pa sipajte u smesu i promešajte. Sve procedite kroz sito, pa dobijenu smesu sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Udarite lagano kalup nekoliko puta o radnu površinu kako bi se smesa lepo rasporedila i kako ne bilo mehurića. 
 Peći na 230C oko 20-23 minuta. Kolač treba da se pomera u sredini kada je izvadite iz rerne.
Ohladite tortu u kalupu na rešetki oko 10 minuta, a zatim ostavite u frižideru preko noći (ili najmanje 4 sata).

Pročitajte i ovo: Čokoladni čizkejk sa plazmom

BONUS VIDEO: 

Japanski čizkejk od čokolade  Instagram/foodiies_lifee

StvarUkusa/S.B.