Za čizkejk postoji milion recepata i možete da ga pravite tako što ćete ga ispeći, ali možete da isprobate i recepte bez pečenja. Mi vam danas donosimo najbolji recept za čokoladni čizkejk koji ćete napraviti očas posla, a koji zbog jednostavne pripreme mogu da naprave i početnici u kuhinji.
Sastojci:
- 440 g krem sira
- 95 g šećera
- 1 kašičica kakaoa
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- 3 jajeta
- 180 g crne čokolade
- 240 ml slatke pavlake
Recept za čokoladni čizkejk:
Zagrejte rernu na 240C. Umutite krem sir, pa dodajte šećer. Nastavite da mutite, a zatim dodajte i prosejani kakao, vanilu i so. Umutite i postepeno dodajte jaja, pa mutite dok se sve lepo ne sjedini. Na kraju dodajte istopljenu čokoladu i sjedinite. Slatku pavlaku kratko zagrejte, pa sipajte u smesu i promešajte. Sve procedite kroz sito, pa dobijenu smesu sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Udarite lagano kalup nekoliko puta o radnu površinu kako bi se smesa lepo rasporedila i kako ne bilo mehurića.
Peći na 230C oko 20-23 minuta. Kolač treba da se pomera u sredini kada je izvadite iz rerne.
Ohladite tortu u kalupu na rešetki oko 10 minuta, a zatim ostavite u frižideru preko noći (ili najmanje 4 sata).
Pročitajte i ovo: Čokoladni čizkejk sa plazmom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus