Recept za čizkejk nam dolazi iz Grčke, a prvi ga je napravio Atinjanin Naukratitis 230. godine nove ere. On je u posudi pomešao sir, med i brašno i ispekao sada već poznatu poslasticu. Čizkejk se nekada služio na svadbama, a danas postoji dosta različitih recepata za ovu poslasticu. Mi vam predlažemo da isprobate još jedan grčki recept za slani čizkejk koji se pravi od svega par sastojaka. Za ovaj recept vam je potrebno i samopodižuće brašno, a kako njega ne možete da kupite kod nas, pročitajte kako lako i brzo da ga napravite kod kuće.

Sastojci:

  • 175 g samopodižućeg brašna 
  • 260 g jogurta
  • prstohvat soli
  • 150 g krem sira
  • 1 jaje 
  • susam

Recept za čizkejk loptice: 

Pomešajte samopodižuće brašno, so i jogurt, pa umesite mekano testo. Zatim podelite na 8 delova i oblikujte loptice. Rastanjite svaku lopticu u tanji krug i na svaku stavite kašiku krem sira. Ponovo oblikujte loptice i premažite ih umućenim jajetom. Poređajte ih na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Kako se pravi slani čizkejk

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Japanski čizkejk od čokolade

(StvarUkusa/S.B.)