Čizkejk je kolač koji se pravi od sira i brašna, a u antičkoj Grčkoj se služio i kao svadbena torta. Danas postoje različiti recepti za čizkejk, pa tako možete da pravite one koji se peku, ali i one bez pečenja. Ako volite da jedete čizkejk, ali i da ga lako napravite, onda vam predlažemo ovaj recept. Napravite čizkejk sa kokosom i mlekom koji će vas oduševiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 300 g svežeg sira
- 80 g kokosa
- 40 g mleka u prahu
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice stevije u prahu
- 3 jajeta
- prstohvat soli
- Još:
- 1 jaje
- 1 kašičica stevije u prahu
- 100 ml mleka
- 100 g putera
- listići badema
Recept za čizkejk kolač sa kokosom:
U posudi pomešajte jaja sa prstohvatom soli, kao i stevijom, pa penasto umutite. Dodajte i svež sir, pa dobro sjedinite u blenderu ili ručnim mikserom. Nakon toga dodajte kokos i mleko u prahu, pa sve dobro promešajte. Dobijenu smesu sipajte u kalup koji ste premazali uljem, pa poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Kada se čizkejk ohladi presecite ga na dva dela. U šerpu sipajte mleko i zagrejte ga. Zatim dodajte jaje umućeno sa stevijom, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Kada se malo prohladi dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi, a zatim premažite koru čizkejka. Preklopite drugom korom, pa premažite ceo čizkejk. Ukrasite seckanim listićima badema.
Pročitajte i ovo: Poznati poslastičar otkriva kako se pravi čizkejk od lavande
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese