Čizkejk je kolač koji se pravi od sira i brašna, a u antičkoj Grčkoj se služio i kao svadbena torta. Danas postoje različiti recepti za čizkejk, pa tako možete da pravite one koji se peku, ali i one bez pečenja. Ako volite da jedete čizkejk, ali i da ga lako napravite, onda vam predlažemo ovaj recept. Napravite čizkejk sa kokosom i mlekom koji će vas oduševiti na prvi zalogaj. 

Sastojci: 

  • 300 g svežeg sira 
  • 80 g kokosa 
  • 40 g mleka u prahu 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice stevije u prahu 
  • 3 jajeta 
  • prstohvat soli 
  • Još:
  • 1 jaje 
  • 1 kašičica stevije u prahu 
  • 100 ml mleka 
  • 100 g putera 
  • listići badema

Recept za čizkejk kolač sa kokosom: 

U posudi pomešajte jaja sa prstohvatom soli, kao i stevijom, pa penasto umutite. Dodajte i svež sir, pa dobro sjedinite u blenderu ili ručnim mikserom. Nakon toga dodajte kokos i mleko u prahu, pa sve dobro promešajte. Dobijenu smesu sipajte u kalup koji ste premazali uljem, pa poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Kada se čizkejk ohladi presecite ga na dva dela. U šerpu sipajte mleko i zagrejte ga. Zatim dodajte jaje umućeno sa stevijom, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Kada se malo prohladi dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi, a zatim premažite koru čizkejka. Preklopite drugom korom, pa premažite ceo čizkejk. Ukrasite seckanim listićima badema. 

Pročitajte i ovo: Poznati poslastičar otkriva kako se pravi čizkejk od lavande

BONUS VIDEO: 

Japanski čizkejk od čokolade  Instagram/foodiies_lifee

StvarUkusa/S.B.