Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g šećera
  • 1 kašičica mlevenog đumbira u prahu
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 55 g margarina, plus dodatak za podmazivanje
  • 1 jaje, izlupano
  • 2 kašike meda
  • 240 ml tople vode

Recept za brz i jeftin kolač sa đumbirom i medom:

Kako biste napravili kolač sa đumbirom i medom zagrejte rernu na 180C. Podmažite i obložite kalup 28 x 18 cm papirom za pečenje. Pomešajte brašno, šećer, đumbir i sodu bikarbonu zajedno u činiji. Prstima utrljajte margarin dok smesa ne bude ličila na prezle.

Dodajte umućeno jaje, med i toplu vodu i dobro mešajte drvenom kašikom dok se ne sjedini. Smesu sipajte u pripremljen pleh i pecite u sredini rerne 35–40 minuta, ili dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi u plehu. Kada se ohladi, isecite na kvadrate. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i urmašice sa mlevenim keksom, na šoljice.

Pročitajte kako se pravi mekani čokoladni brauni sa višnjama

BONUS VIDEO

Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama instagram/thedailysaby

StvarUkusa