Sastojci:
- 400 g višenamenskog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 2 kašike šećera
- ¾ kašičice soli
- 1 jaje
- 300 ml mleka
- 2 kašike otopljenog putera
- 235 g čokolade iseckane na komadiće
- dodatni puter za podmazivanje tiganja, oko 3 kašike
Recept za američke palačinke sa komadićima čokolade:
Za američke palačinke pomešajte suve sastojke i prosejte u posudu. U drugoj posudi umutite jaje dok ne postane svetlo. Dodajte 230 ml mleka i rastopljeni puter. Mešajte dok se ne sjedini.
Dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i mešajte dok se ne navlaže, ali ne mešajte previše.
U ovom trenutku, ako je pregusto dodajte preostalo mleko u test, malo po malo, dok ne postignete konzistenciju koju želite. Ubacite komadiće čokolade i ostavite da odstoji 5 minuta. Zagrejte tiganj na nižoj vatri.
Otopite oko ½ kašike putera u tiganju. Sipajte testo u tiganj i pecite palačinke dok se na vrhu ne stvore mehurići. Okrenite i zapecite drugu stranu. Ponovite sa preostalim testom. Prelijte medom po želji. Možda ćete želeti da napravite i američke čokoladne palačinke sa čokoladnim prelivom.
Pročitajte i najbolji recept za posne američke palačinke
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs