Sastojci:
- 400 g višenamenskog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 2 kašike šećera
- ¾ kašičice soli
- 1 jaje
- 300 ml mleka
- 2 kašike otopljenog putera
- 235 g čokolade iseckane na komadiće
- dodatni puter za podmazivanje tiganja, oko 3 kašike
Recept za američke palačinke sa komadićima čokolade:
Za američke palačinke pomešajte suve sastojke i prosejte u posudu. U drugoj posudi umutite jaje dok ne postane svetlo. Dodajte 230 ml mleka i rastopljeni puter. Mešajte dok se ne sjedini.
Dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i mešajte dok se ne navlaže, ali ne mešajte previše.
U ovom trenutku, ako je pregusto dodajte preostalo mleko u test, malo po malo, dok ne postignete konzistenciju koju želite. Ubacite komadiće čokolade i ostavite da odstoji 5 minuta. Zagrejte tiganj na nižoj vatri.
Otopite oko ½ kašike putera u tiganju. Sipajte testo u tiganj i pecite palačinke dok se na vrhu ne stvore mehurići. Okrenite i zapecite drugu stranu. Ponovite sa preostalim testom. Prelijte medom po želji. Možda ćete želeti da napravite i američke čokoladne palačinke sa čokoladnim prelivom.
Pročitajte i najbolji recept za posne američke palačinke
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus