Najpopularnije svetske poslastice su svakako cheesecake, kod nas poznatiji kao čizkejk, i američke palačinke. Mekani deserti koji se tope u ustima su svačiji prvi izbor, a ako ne možete da se odlučite, predlažemo da isprobate recept poznatog kuvara Spensera Votsa. On je na svom YT kanalu otkrio kako da napravite čizkejkpalačinke sa jagodama nikad lakše i brže i tako omiljene poslastice spojite u jednu. Mekane i slasne palačinke premažite neodoljivim čizekek filiom i poređajte jagode preko.
- Sastojci:
- 1/2 šolje krem sira
- 1/4 šolje slatke pavlake
- 1/4 šolje šećera u prahu
- 1/2 limuna
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 300 g jagoda
- 50 g šećera
- Za palačinke:
- 2 šolje brašna
- 3 kašike šećera
- 3,5 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 625 ml mleka
- 6 kašika istopljenog putera
- 2 jajeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte krem sir, šećer u prahu, rendanu koru limuna i vanilu. Dobro sjedinite mikserom i stavite u frižider dok napravite palačinke. Jagode iseckajte i pospite šećerom i ostavite sa strane. Zatim u drugoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Lepo promešajte, pa sipajte mleko i istopljeni puter, kao i jaje koje ste prethodno umutili. Sjedinite, ali ne brinite ako vam ostanu male grudvice, tako i treba. Ispržite američke palačinke. Premažite palačinku cheesecake filom, pa poređajte jagode, pa preklopite drugom palačinkom, opet premažite cheesecake filom i poređajte jagode, pa stavite treću palačinku. Premažite cheesecake filom i poređajte jagode. Služite!
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus