Najpopularnije svetske poslastice su svakako cheesecake, kod nas poznatiji kao čizkejk, i američke palačinke. Mekani deserti koji se tope u ustima su svačiji prvi izbor, a ako ne možete da se odlučite, predlažemo da isprobate recept poznatog kuvara Spensera Votsa. On je na svom YT kanalu otkrio kako da napravite čizkejkpalačinke sa jagodama nikad lakše i brže i tako omiljene poslastice spojite u jednu. Mekane i slasne palačinke premažite neodoljivim čizekek filiom i poređajte jagode preko. 

  • Sastojci: 
  • 1/2 šolje krem sira 
  • 1/4 šolje slatke pavlake 
  • 1/4 šolje šećera u prahu 
  • 1/2 limuna 
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 300 g jagoda 
  • 50 g šećera 
  • Za palačinke:
  • 2 šolje brašna 
  • 3 kašike šećera
  • 3,5 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 625 ml mleka 
  • 6 kašika istopljenog putera
  • 2 jajeta 
  • 2 kašičice ekstrakta vanile

Priprema: 
Umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte krem sir, šećer u prahu, rendanu koru limuna i vanilu. Dobro sjedinite mikserom i stavite u frižider dok napravite palačinke. Jagode iseckajte i pospite šećerom i ostavite sa strane. Zatim u drugoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Lepo promešajte, pa sipajte mleko i istopljeni puter, kao i jaje koje ste prethodno umutili. Sjedinite, ali ne brinite ako vam ostanu male grudvice, tako i treba. Ispržite američke palačinke. Premažite palačinku cheesecake filom, pa poređajte jagode, pa preklopite drugom palačinkom, opet premažite cheesecake filom i poređajte jagode, pa stavite treću palačinku. Premažite cheesecake filom i poređajte jagode. Služite! 



BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Japanski čizkejk od čokolade

Izvor: Stvar ukusa