Sastojci:
- 475 g višenamenskog brašna
- 120 g smeđeg šećera
- 60 g belog šećera
- 4 kašičice praška za pecivo
- 2 ½ kašičice mlevenog cimeta
- ¼ kašičice soli
- 400 ml mleka
- 120 ml ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 belanceta
- ulje
Recept za bakin kolač sa cimetom:
Za bakin kolač u činiji umutite brašno, smeđi šećer, beli šećer, prašak za pecivo, cimet i so, tako da ne bude grudvica. Umešajte mleko, ulje i ekstrakt vanile u mešavinu brašna dok se testo ne sjedini. Meko umutite belanca pa umešajte u testo.
Zagrejte aparat za vafle prema uputstvima proizvođača. Premažite ga sa malo ulja. Pecite u serijama dok bakin kolač ne postane hrskav i zlatnosmeđe boje, oko 2 minuta. Servirajte uz voće, kompot ili prelive po želji. Možda ćete želeti da napravite i starinski bakin kolač bez jaja i mleka.
Pročitajte i kako je ceo svet oduševljen ovim receptom za bakin kolač
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem