Sastojci:

  • 475 g višenamenskog brašna
  • 120 g smeđeg šećera
  • 60 g belog šećera
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • 2 ½ kašičice mlevenog cimeta
  • ¼ kašičice soli
  • 400 ml mleka
  • 120 ml ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 belanceta
  • ulje

Recept za bakin kolač sa cimetom:

Za bakin kolač u činiji umutite brašno, smeđi šećer, beli šećer, prašak za pecivo, cimet i so, tako da ne bude grudvica. Umešajte mleko, ulje i ekstrakt vanile u mešavinu brašna dok se testo ne sjedini. Meko umutite belanca pa umešajte u testo.

Zagrejte aparat za vafle prema uputstvima proizvođača. Premažite ga sa malo ulja. Pecite u serijama dok bakin kolač ne postane hrskav i zlatnosmeđe boje, oko 2 minuta. Servirajte uz voće, kompot ili prelive po želji. Možda ćete želeti da napravite i starinski bakin kolač bez jaja i mleka.

Pročitajte i kako je ceo svet oduševljen ovim receptom za bakin kolač

BONUS VIDEO

TikTok/hayden_rolfe Kolač sa ovsenim pahuljiicama

StvarUkusa