Bakin kolač mnogi spremaju, a probajte i recept bez jaja i mleka.

Nekada nijedna domaćinska kuća nije mogla da se zamisli bez bakinog kolača. Ova jednostavna i jeftina poslastica služila se i za doručak, večeru, ali i kao desert između oborka. Ako i vi volite bakin kolač, predlažemo vam da napravite bez mleka i jaja, a ovo će posebno odgovarati osobama koje su osetljive na laktozu. Priprema je laka, a možete da služite sa sladoledom, voćem, medom...
- Sastojci:
- 300 g brašna
- 8 kašičica ulja
- 200 ml vode
- 3 kašičice šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, vodu, ulje i prašak za pecivo. Dodajte prstohvat soli i šećer i dobro promešajte. Ako je smesa pregusta sipajte još malo vode. Kutlačom sipajte smesu u zagrejani aparat za bakin kolač i pecite. Od ove smese ćete dobiti 4 bakina kolača, a vi možete da povećate količinu po potrebi.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.