Nekada nijedna domaćinska kuća nije mogla da se zamisli bez bakinog kolača. Ova jednostavna i jeftina poslastica služila se i za doručak, večeru, ali i kao desert između oborka. Ako i vi volite bakin kolač, predlažemo vam da napravite bez mleka i jaja, a ovo će posebno odgovarati osobama koje su osetljive na laktozu. Priprema je laka, a možete da služite sa sladoledom, voćem, medom...
- Sastojci:
- 300 g brašna
- 8 kašičica ulja
- 200 ml vode
- 3 kašičice šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, vodu, ulje i prašak za pecivo. Dodajte prstohvat soli i šećer i dobro promešajte. Ako je smesa pregusta sipajte još malo vode. Kutlačom sipajte smesu u zagrejani aparat za bakin kolač i pecite. Od ove smese ćete dobiti 4 bakina kolača, a vi možete da povećate količinu po potrebi.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem