Nekada nijedna domaćinska kuća nije mogla da se zamisli bez bakinog kolača. Ova jednostavna i jeftina poslastica služila se i za doručak, večeru, ali i kao desert između oborka. Ako i vi volite bakin kolač, predlažemo vam da napravite bez mleka i jaja, a ovo će posebno odgovarati osobama koje su osetljive na laktozu. Priprema je laka, a možete da služite sa sladoledom, voćem, medom...
- Sastojci:
- 300 g brašna
- 8 kašičica ulja
- 200 ml vode
- 3 kašičice šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, vodu, ulje i prašak za pecivo. Dodajte prstohvat soli i šećer i dobro promešajte. Ako je smesa pregusta sipajte još malo vode. Kutlačom sipajte smesu u zagrejani aparat za bakin kolač i pecite. Od ove smese ćete dobiti 4 bakina kolača, a vi možete da povećate količinu po potrebi.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus