Nekada nijedna domaćinska kuća nije mogla da se zamisli bez bakinog kolača. Ova jednostavna i jeftina poslastica služila se i za doručak, večeru, ali i kao desert između oborka. Ako i vi volite bakin kolač, predlažemo vam da napravite bez mleka i jaja, a ovo će posebno odgovarati osobama koje su osetljive na laktozu. Priprema je laka, a možete da služite sa sladoledom, voćem, medom...

  • Sastojci: 
  • 300 g brašna
  • 8 kašičica ulja
  • 200 ml vode
  • 3 kašičice šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema: 

U posudi pomešajte prosejano brašno, vodu, ulje i prašak za pecivo. Dodajte prstohvat soli i šećer i dobro promešajte. Ako je smesa pregusta sipajte još malo vode. Kutlačom sipajte smesu u zagrejani aparat za bakin kolač i pecite. Od ove smese ćete dobiti 4 bakina kolača, a vi možete da povećate količinu po potrebi. 

BONUS VIDEO: 

Brti voćni kolač sa čokoladom tiktok/flomocrafts

Izvor: Stvar ukusa