Sastojci:
- 1 veliko jaje
- 1 kašika vode
- 1 list zamrznutog lisnatog testa, odmrznut
- 3 kašike nutele
- 1 do 2 kašičice rendane korice pomorandže
Za glazuru:
- 80 g šećera u prahu
- 1/2 kašičice soka od pomorandže
- 1/8 kašičice rendane korice pomorandže
- dodatna nutela, po želji
Recept za trougliće od lisnatog testa sa nutelom:
Za lisnato testo sa nutelom zagrejte rernu na 200°. U maloj činiji umutite jaje sa vodom. Rasklopite lisnato testo i isecite na 9 kvadrata. Stavite 1 kašičicu Nutelle u sredinu svakog, pa pospite koricom pomorandže. Premažite ivice testa mešavinom jajeta. Preklopite 1 ugao preko punjenja da biste formirali trougao, i prstima pritisnite ivice kako biste ih zatovirili.
Prebacite u nepodmazan pleh. Pecite dok testo ne poprimi zlatnosmeđu boju, 17-20 minuta. Nakon toga ostavite da se malo ohladi. U maloj činiji pomešajte šećer u prahu, sok od pomorandže i koricu od pomorandže, pa prelijte trougliće. Ako želite, zagrejte dodatnu nutelu i pokapajte po vrhu. Možda ćete želeti da napravite i lisnato testo punjeno kremom i džemom od borovnica.
Pročitajte i kako da napravite trouglove od lisnatog testa sa šunkom i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus