Sastojci:

  • 1 veliko jaje
  • 1 kašika vode
  • 1 list zamrznutog lisnatog testa, odmrznut
  • 3 kašike nutele
  • 1 do 2 kašičice rendane korice pomorandže

Za glazuru:

  • 80 g šećera u prahu
  • 1/2 kašičice soka od pomorandže
  • 1/8 kašičice rendane korice pomorandže
  • dodatna nutela, po želji

Recept za trougliće od lisnatog testa sa nutelom:

Za lisnato testo sa nutelom zagrejte rernu na 200°. U maloj činiji umutite jaje sa vodom. Rasklopite lisnato testo i isecite na 9 kvadrata. Stavite 1 kašičicu Nutelle u sredinu svakog, pa pospite koricom pomorandže. Premažite ivice testa mešavinom jajeta. Preklopite 1 ugao preko punjenja da biste formirali trougao, i prstima pritisnite ivice kako biste ih zatovirili.

Prebacite u nepodmazan pleh. Pecite dok testo ne poprimi zlatnosmeđu boju, 17-20 minuta. Nakon toga ostavite da se malo ohladi. U maloj činiji pomešajte šećer u prahu, sok od pomorandže i koricu od pomorandže, pa prelijte trougliće. Ako želite, zagrejte dodatnu nutelu i pokapajte po vrhu. Možda ćete želeti da napravite i lisnato testo punjeno kremom i džemom od borovnica.

Pročitajte i kako da napravite trouglove od lisnatog testa sa šunkom i sirom

BONUS VIDEO

Rolat od lisnatog testa instagram/cookistwow

StvarUkusa