Sastojci:

  • 2 lista lisnatog testa
  • 30 g senfa
  • 280 g šunke, tanko isečene
  • 100 g kačkavalja, rendanog
  • 1 jaje
  • 1 kašičica belog luka u prahu

Recept za trouglove od lisnatog testa sa šunkom i sirom:

Za trouglove od lisnatog testa prvo zagrejte rernu na 220 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane. Na lagano pobrašnjenoj površini razvucite listove lisnatog testa na kvadrate. Isecite svaki list na četiri kvadrata. Na svaki kvadrat rasporedite ½ kašičice senfa, izbegavajući ivice. Stavite po kašiku šunke i kašiku iseckanog sira na ugao svakog kvadrata. Preklopite suprotni ugao svakog lisnatog testa da prekrije fil. Ovo će formirati trougao.

Pritisnite ivice viljuškom. U malu posudu dodajte jaje, 1 kašiku vode i beli luk u prahu. Umutite pa iskoristite da premažete trouglove. Prebacite trouglove na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 20-25 minuta. Izvadite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i štapiće od lisnatog testa sa tikvicama i slaninom.

Pročitajte kako se prave domaće mini rol viršle

BONUS VIDEO

Instagram/lifebymikeg Recept za najbolje univerzalno testo za sve vrste peciva

StvarUkusa