Sastojci:
- 2 kašike vode
- 4 veze blitve, isecite stabljike, listove isecite na trakice
- 30 g putera
- 30 g višenamenskog brašna
- 190 ml punomasnog mleka
- 30 g mlevenog muskatnog oraščića
- krupna so i biber
Recept za blitvu po receptu Marte Stjuart:
Za ovu blitvu prvo u velikom loncu zagrejte vodu da provri na jakoj vatri. Postepeno dodajte blitvu i kuvajte dok ne usahne, 2 do 3 minuta. Prebacite je u cediljku da se ocedi, istiskujući što je moguće više tečnosti.
U drugoj šerpi istopite puter. Neprestano mutite, dodajte brašno i kuvajte 1 minut. Muteći, polako dodajte mleko. Kuvajte, mešajući po dnu šerpe, dok smesa ne proključa i ne zgusne se, 2 do 3 minuta. Dodajte blitvu i mešajte. Nakon toga umešajte muskatni oraščić i začinite solju i biberom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i kuvani krompir sa blitvom i belim lukom.
Pročitajte i kako se pravi blitva na švajcarski način
BONUS VIDEO
StvarUKusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem