Sastojci:

  • 2 kašike vode
  • 4 veze blitve, isecite stabljike, listove isecite na trakice
  • 30 g putera
  • 30 g višenamenskog brašna
  • 190 ml punomasnog mleka
  • 30 g mlevenog muskatnog oraščića
  • krupna so i biber

Recept za blitvu po receptu Marte Stjuart:

Za ovu blitvu prvo u velikom loncu zagrejte vodu da provri na jakoj vatri. Postepeno dodajte blitvu i kuvajte dok ne usahne, 2 do 3 minuta. Prebacite je u cediljku da se ocedi, istiskujući što je moguće više tečnosti.

U drugoj šerpi istopite puter. Neprestano mutite, dodajte brašno i kuvajte 1 minut. Muteći, polako dodajte mleko. Kuvajte, mešajući po dnu šerpe, dok smesa ne proključa i ne zgusne se, 2 do 3 minuta. Dodajte blitvu i mešajte. Nakon toga umešajte muskatni oraščić i začinite solju i biberom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i kuvani krompir sa blitvom i belim lukom.

Pročitajte i kako se pravi blitva na švajcarski način

BONUS VIDEO

Trik za čišćenje zelene salate TikTok/ocwarrior19

StvarUKusa