Blitve sada ima na svakom koraku, a od ovog povrća možete da napravite nekoliko vrsta jela, a najpoznataje je dalmatinsko varivo koje se pravi sa krompirom. Danas vam predlažemo da blitvu spremite kao prilog i to po švajcarskom receptu. Jednostavno i brzo jelo po receptu profesionalnih kuvara, a slatka paprika i puter je čine drugačijom od ostalih recepata. Možete je jesti samu, ali i služiti uz kuvani krompir.
- Sastojci:
- blitva
- 1 čen belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike vode, po potrebi
- prstohvat mlevene crvene paprike
- 1 kašičica putera
Priprema:
Blitvu dobro operite, pa isecite dršku, a listove krupno iseckajte. U šerpi zagrejte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk i mlevenu slatku papriku. Posle minut dodajte blitvu i poklopite. Za nekih 5 minuta proverite, a ako vam deluje suvo dodajte malo vode. Malo promešajte, pa ponovo poklopite i posle 5 minuta je gotovo. Posolite i dodajte puter i sve dobro sjedinite.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način