Sastojci:
- 400 g lisnatog testa
- 3 belanaca
- 10 g šećera
Za krem:
- 500 ml mleka
- 3 žumanca
- 50 g šećera
- 50 g skroba
- puter - 50 g
Za fil:
- 150 ml slatke pavlake
- 200 g džema od borovnica
Pogledajte kako se pravi:
Recept za lisnato testo punjeno kremom i džemom od borovnica:
Razvijte lisnato testo i isecite ga na trake po dužini pa po širini. Pripremite pleh i obložite ga papirom za pečenje pa poslažite kocke lisnatog testa. Odvojite u posebnim činijama žumanca od belanaca. Premažite testo belancem i pospite šećerom. Pecite u rerni na 180 stepeni, 20 minuta.
U šerpu ubacite tri žumanceta, šećer, skrob, i promešajte mutilicom. U drugu šerpu sipajte mleko, i pustite da ključa tri minuta. Mleko sipajte u mešavinu žumanaca i stavite na ringlu na laganu vatru. Dodajte puter i promešajte. Izlijte krem u plitak i okrugli pleh i prekrijte providnom folijom. Ostavite da odstoji u frižideru pola sata.
Izvadite iz frižidera i skinite foliju. U činiju sipajte slatku pavlaku i umutite je. U nju ubacite krem i ponovo umutite. Smesu sipajte u kesu za ukrašavanje sa širokim prorezom. Svaku kocku ispečenog lisnatog testa prelijte kremom, a serdinu napunite džemom i poklopite drugom kockom ispečenog testa. Servirajte i uživajte. Modža ćete želeti da napravite i kiflice od lisnatog testa punjene jabukama.
Pročitajte kako se pravi lisnato testo punjeno vanila kremom i jagodama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus