Sastojci:

  • 400 g lisnatog testa
  • 3 belanaca
  • 10 g šećera

Za krem:

  • 500 ml mleka
  • 3 žumanca
  • 50 g šećera
  • 50 g skroba
  • puter - 50 g

Za fil:

  • 150 ml slatke pavlake
  • 200 g džema od borovnica

Pogledajte kako se pravi:

Recept za lisnato testo punjeno kremom i džemom od borovnica:

Razvijte lisnato testo i isecite ga na trake po dužini pa po širini. Pripremite pleh i obložite ga papirom za pečenje pa poslažite kocke lisnatog testa. Odvojite u posebnim činijama žumanca od belanaca. Premažite testo belancem i pospite šećerom. Pecite u rerni na 180 stepeni, 20 minuta.

U šerpu ubacite tri žumanceta, šećer, skrob, i promešajte mutilicom. U drugu šerpu sipajte mleko, i pustite da ključa tri minuta. Mleko sipajte u mešavinu žumanaca i stavite na ringlu na laganu vatru. Dodajte puter i promešajte. Izlijte krem u plitak i okrugli pleh i prekrijte providnom folijom. Ostavite da odstoji u frižideru pola sata.

Izvadite iz frižidera i skinite foliju. U činiju sipajte slatku pavlaku i umutite je. U nju ubacite krem i ponovo umutite. Smesu sipajte u kesu za ukrašavanje sa širokim prorezom. Svaku kocku ispečenog lisnatog testa prelijte kremom, a serdinu napunite džemom i poklopite drugom kockom ispečenog testa. Servirajte i uživajte. Modža ćete želeti da napravite i kiflice od lisnatog testa punjene jabukama.

Pročitajte kako se pravi lisnato testo punjeno vanila kremom i jagodama

BONUS VIDEO

Instagram/alberodellericette Recept za kolač sa pomorandžom spreman za manje od sat vremena

StvarUkusa