Sastojci:
- 400 g lisnatog testa
- 3 belanaca
- 10 g šećera
Za krem:
- 500 ml mleka
- 3 žumanca
- 50 g šećera
- 50 g skroba
- puter - 50 g
Za fil:
- 150 ml slatke pavlake
- 200 g džema od borovnica
Pogledajte kako se pravi:
Recept za lisnato testo punjeno kremom i džemom od borovnica:
Razvijte lisnato testo i isecite ga na trake po dužini pa po širini. Pripremite pleh i obložite ga papirom za pečenje pa poslažite kocke lisnatog testa. Odvojite u posebnim činijama žumanca od belanaca. Premažite testo belancem i pospite šećerom. Pecite u rerni na 180 stepeni, 20 minuta.
U šerpu ubacite tri žumanceta, šećer, skrob, i promešajte mutilicom. U drugu šerpu sipajte mleko, i pustite da ključa tri minuta. Mleko sipajte u mešavinu žumanaca i stavite na ringlu na laganu vatru. Dodajte puter i promešajte. Izlijte krem u plitak i okrugli pleh i prekrijte providnom folijom. Ostavite da odstoji u frižideru pola sata.
Izvadite iz frižidera i skinite foliju. U činiju sipajte slatku pavlaku i umutite je. U nju ubacite krem i ponovo umutite. Smesu sipajte u kesu za ukrašavanje sa širokim prorezom. Svaku kocku ispečenog lisnatog testa prelijte kremom, a serdinu napunite džemom i poklopite drugom kockom ispečenog testa. Servirajte i uživajte. Modža ćete želeti da napravite i kiflice od lisnatog testa punjene jabukama.
Pročitajte kako se pravi lisnato testo punjeno vanila kremom i jagodama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem