Sastojci:
Za kolač:
- 240 g višenamenskog brašna 240g
- 200 g šećera 200g
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 170 g putera, sobne temperature
- 3 belanca
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 120 g pavlake
- 118 ml punomasnog mleka
- 120 g seckanog oreo keksa
Za puter krem:
- 342 g putera 342g, sobne temperature
- 440 g šećera
- 60 ml slatke pavlake, dodati po potrebi
- 120 gdrobljenog oreo keksa
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Pogledajte kako se prave:
Recept za najukusnije oreo mafine:
Za mafine agrejte rernu na 180 stepeni. Dodajte papire za pečene mafina u pleh. Grubo iseckajte dovoljno oreo keksa da dobijete otprilike 120 g. Prosejte brašno, šećer, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo zajedno u veliku činiju, a zatim ostavite sa strane. U srednjoj činiji pomešajte belanca, pavlaku, mleko i ekstrakt vanile.
Umutite puter u velikoj posudi mikserom. Umutite suve sastojke u puter dok se dobro ne sjedine. Na kraju ćete dobiti mrvičastu mešavinu. Dodajte mokru smesu u mešavinu putera/brašna i mešajte na laganoj vatri dok se ne sjedine.
Ubacite seckani oreo keks i mešajte. Smesu ravnomerno podelite u papire za mafine pomoću kašike. Pecite oko 15-20 minuta ili dok blago ne porumeni na ivici. Umutite puter dok ne postane svetlo i pahuljasto. Dodajte šećer, vanilu i pavlaku i promešajte. Izmrvite keks, dodajte u puter krem i mešajte dok se ne sjedine. Prebacite puter kremu u vrećicu sa vrhom po vašem izboru. Na vrh svakog mafina stavite krem. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i super jednostavne mafine od testa za fokaču.
Pročitajte i kako da napravite mafine sa crnim čajem i makom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem