Italijani su poznati po vrhunskoj kuhinji, a osim slanih specijaliteta, i njihovi kolači su popularni svuda u svetu. Jedan od najpoznatijih je svakako tiramisu, ali svaka regija ima neku poslasticu po kojoj je prepoznatljiva. Italijanski kolači obično su puni kremastog fila, a takav je i ovaj sa lisnatim testom. Puni se vanila kremom i jagodama, a svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo. Priprema nije komplikovana, a ovaj kolač možete da služite u svim prilikama.
- Sastojci:
- lisnato testo
- 1 žumance
- listići badema
- 500 ml mleka
- 120 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 200 g jagode
- šećer u prahu
Priprema:
Lisnato testo razvucite, pa prebacite na pek papir. Isecite 16 kvadrata, pa premažite umućenim žumancetom. Prebacite testo sa sve pek papirom na pleh, pa pospilte listićima badema i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi. U mleko dodajte šećer i puding, pa dobro sjedinite. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Testo podelite na pola, pa napunite ohlađenim vanila filom i seckanim jagodama. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus