Italijani su poznati po vrhunskoj kuhinji, a osim slanih specijaliteta, i njihovi kolači su popularni svuda u svetu. Jedan od najpoznatijih je svakako tiramisu, ali svaka regija ima neku poslasticu po kojoj je prepoznatljiva. Italijanski kolači obično su puni kremastog fila, a takav je i ovaj sa lisnatim testom. Puni se vanila kremom i jagodama, a svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo. Priprema nije komplikovana, a ovaj kolač možete da služite u svim prilikama. 

  • Sastojci:
  • lisnato testo
  • 1 žumance
  • listići badema
  • 500 ml mleka
  • 120 g šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 200 g jagode
  • šećer u prahu

Priprema:
Lisnato testo razvucite, pa prebacite na pek papir. Isecite 16 kvadrata, pa premažite umućenim žumancetom. Prebacite testo sa sve pek papirom na pleh, pa pospilte listićima badema i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi. U mleko dodajte šećer i puding, pa dobro sjedinite. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Testo podelite na pola, pa napunite ohlađenim vanila filom i seckanim jagodama. Pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa