Lisnata peciva nas uvek "omame" kada uđemo u pekaru, mirisom i izgledom. Zašto ne biste probali da napravite domaće lisnato slatko pecivo punjeno džemom i pudingom. Savršeno hrskavo okolo, a iznutra curi fil. Oduševiće vas već na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 1 lisnato testo
- 1 jaje
- džem
- puding od vanile
- šećer u prahu
Priprema:
List lisnatog testa isecite na kvadrate. Na polovini kvadrata napravite rez u obliku kruga. U pleh prebacite kvadrate kojima niste isekli krug. Premažite jajetom ivice kvadrata. preko tog kvadrata stavite onaj sa izrezanim krugom. Premažite jajetom. Pecite 20 minuta na 180°C. Napunite džemom i pudingom (skuvajte prema upustvu sa kesice). Posuti šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem