Poznato je da se peciva od lisnatog testa brzo prave. Možete testo filovati i slanim i slatkim nadevima i tako uvek imati drugačije ukuse. Sada isprobajte slatko pecivo i napravite lisnati venac pun čokolade koja se topi kada zagrizete. Pravi se jednostavno, sve je spremno za 20 minuta.

  • Sastojci:
  • pakovanje lisnatog testa
  • 1 čokolada
  • bademi
  • žumance za premazivanje
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Na jedan kraj lisnatog testa poređajte čokoladu. Na superotnom kraju, rezačem za picu napravite paralelne razrerze poput traka oko 1 cm debljine. Urolajte (krenite od onog kraja gde je čokolada), prebacite na pleh i savijte u oblik venca. Premažite jajetom i pospite bademima. Pecite 20 minuta na 180ºC. Posuti šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE