Poznato je da se peciva od lisnatog testa brzo prave. Možete testo filovati i slanim i slatkim nadevima i tako uvek imati drugačije ukuse. Sada isprobajte slatko pecivo i napravite lisnati venac pun čokolade koja se topi kada zagrizete. Pravi se jednostavno, sve je spremno za 20 minuta.
- Sastojci:
- pakovanje lisnatog testa
- 1 čokolada
- bademi
- žumance za premazivanje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Na jedan kraj lisnatog testa poređajte čokoladu. Na superotnom kraju, rezačem za picu napravite paralelne razrerze poput traka oko 1 cm debljine. Urolajte (krenite od onog kraja gde je čokolada), prebacite na pleh i savijte u oblik venca. Premažite jajetom i pospite bademima. Pecite 20 minuta na 180ºC. Posuti šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš