Sastojci:
- 6 listova lisnatog testa
- paradajz pire po ukusu
- tvrdi sir po ukusu
- maslinovo ulje po ukusu
- susam po ukusu
Pogledajte video za pripremu hrskavih pica štapića:
Recept za hrskave pica štapiće od lisnatog testa:
Za hrskave štapiće raširite jedan list lisnatog testa i mestimično ga premažite maslinovi uljem. Preko toga stavite drugi list testa i premažite paradajz pireom, po ukusu. Preko paradajz pirea pospite rendani tvrdi sir i urolajte sve zajedno u rolnu. Nastavite isti postupak dok ne istoršite sve testo.
Stavite papir za pečenje na pleh i rasporedite rolnice preko njega. Premažite odozgo rolnice maslinovim uljem i pospite susamom. U zagrejanoj rerni na 180 stepeni, pecite štapiće 10 do 15 minuta, dok ne postanu hrskavu. Servirajte i uživajte! Ako volite štapiće, možda ćete želeti da napravite i hrskave štapiće od tikvica.
Pročitajte kako se prave pohovani štapići od sira za užinu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem