Sastojci:
- 6 listova lisnatog testa
- paradajz pire po ukusu
- tvrdi sir po ukusu
- maslinovo ulje po ukusu
- susam po ukusu
Pogledajte video za pripremu hrskavih pica štapića:
Recept za hrskave pica štapiće od lisnatog testa:
Za hrskave štapiće raširite jedan list lisnatog testa i mestimično ga premažite maslinovi uljem. Preko toga stavite drugi list testa i premažite paradajz pireom, po ukusu. Preko paradajz pirea pospite rendani tvrdi sir i urolajte sve zajedno u rolnu. Nastavite isti postupak dok ne istoršite sve testo.
Stavite papir za pečenje na pleh i rasporedite rolnice preko njega. Premažite odozgo rolnice maslinovim uljem i pospite susamom. U zagrejanoj rerni na 180 stepeni, pecite štapiće 10 do 15 minuta, dok ne postanu hrskavu. Servirajte i uživajte! Ako volite štapiće, možda ćete želeti da napravite i hrskave štapiće od tikvica.
Pročitajte kako se prave pohovani štapići od sira za užinu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter