Mafini se prave od davnina i nekada su bili jednostavna poslastica, a danas postoji bezbroj recepata. Mafine možete da pravite u slanoj i slatkoj varijanti, a danas vam donosimo ubedljivo najbolji recept. Napravite mafine od lisnatog testa punjene belim mesom i povrćem, a onda i posute pomfrtom. Ova kombinacija sastojaka je obećavajuća, a i izgledaju savšreno, pa možete da ih služite i na slavskoj trpezi. 

Sastojci: 

  • 2 pakovanja lisnatog testa 
  • 70 g putera 
  • 1/2 crnog luka 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 šargarepa 
  • 70 g brašna 
  • 600 ml bujona 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 3 pileća filea 
  • 1/2 konzerve graška 
  • 1 kašičica sušenog timijana
  • 2 šolje pomfrita 

Recept za mafine od lisnatog testa sa belim mesom i pomfritom: 

Razvucite lisnato testo i čašom napravite okrugle oblike. Svaki krug od lisnatog testa stavite u kalup za mafine i lepo utisnite (po ivici i dnu). U tiganju istopite puter, pa propržite sitno seckani crni luk. Kada on omekša dodajte mleveni beli i posle minut dodajte i seckanu šargarepu. Kada i ona omekša dodajte brašno i lepo promešajte. Sipajte bujon i brzo mešajte, pa onda sipajte i pavlaku za kuvanje. Belo meso skuvajte, pa sitno iseckajte i dodajte u sos. Promešajte, pa dodajte proceđeni grašak. Posolite, pobiberite i pospite timijanom, pa sve lepo promešajte. Kada smesa krene da vri sklonite sa šporeta. Pomfirt iseckajte na manje trake. Zatim napunite kalupe od mafina smesom od belog mesa i pospite pomfritom. Pecite mafine u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Mafini od brokolija i karfiola

BONUS VIDEO: 

Zdravi mafini TikTok/themodernnonna

Izvor: StvarUkusa