Mafini se prave od davnina i nekada su bili jednostavna poslastica, a danas postoji bezbroj recepata. Mafine možete da pravite u slanoj i slatkoj varijanti, a danas vam donosimo ubedljivo najbolji recept. Napravite mafine od lisnatog testa punjene belim mesom i povrćem, a onda i posute pomfrtom. Ova kombinacija sastojaka je obećavajuća, a i izgledaju savšreno, pa možete da ih služite i na slavskoj trpezi.
Sastojci:
- 2 pakovanja lisnatog testa
- 70 g putera
- 1/2 crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 70 g brašna
- 600 ml bujona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 3 pileća filea
- 1/2 konzerve graška
- 1 kašičica sušenog timijana
- 2 šolje pomfrita
Recept za mafine od lisnatog testa sa belim mesom i pomfritom:
Razvucite lisnato testo i čašom napravite okrugle oblike. Svaki krug od lisnatog testa stavite u kalup za mafine i lepo utisnite (po ivici i dnu). U tiganju istopite puter, pa propržite sitno seckani crni luk. Kada on omekša dodajte mleveni beli i posle minut dodajte i seckanu šargarepu. Kada i ona omekša dodajte brašno i lepo promešajte. Sipajte bujon i brzo mešajte, pa onda sipajte i pavlaku za kuvanje. Belo meso skuvajte, pa sitno iseckajte i dodajte u sos. Promešajte, pa dodajte proceđeni grašak. Posolite, pobiberite i pospite timijanom, pa sve lepo promešajte. Kada smesa krene da vri sklonite sa šporeta. Pomfirt iseckajte na manje trake. Zatim napunite kalupe od mafina smesom od belog mesa i pospite pomfritom. Pecite mafine u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Mafini od brokolija i karfiola
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus