Mafini mogu da budu slani i slatki, a naš današnji predlog je da isprobate malo drugačiji recept. Ovi mafini se prave bez brašna, a osnovni sastojci su karfiol i brokoli. Pune se povrćem, a onda na kraju i posipaju sirom. Možete da ih služite kao predjelo na slavama, ali odlični su i kao predlog za večeru. 

Sastojci: 

  • 2 mala karfiola
  • 1 mali brokoli
  • 5 jajeta
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 60 g tvrdog sira 

Recept za mafine od karfiola i brokolija: 

Isecite karfiol i brokoli, pa ih skuvajte u odvojenim šerpama. Procedite i ostavite da se povrće ohladi. Zatim u tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte sitno seckanu šargarepu i papriku. Posolite i pobiberite, pa pržite dok povrće skroz ne omekša. Karfiol i brokoli izrendajte, pa dodajte jaja (2 komada) i posolite i pobiberite. Dobro sjedinite smesu. Stavite smesu za mafine u nauljeni kalup, pa utisnite tako da napravite rupu u sredini u koju ćete stativiti punjenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Punjene za mafine se pravi tako što se jaja (3 komada) skuvaju, pa iseckaju, a onda se pomešaju sa proprženim povrćem. Promešajte, pa pospite smesu za punjenje mafina italijanskim začinom. Napunite mafine dobijenom smesom, pa pospite rendanim sirom. Pecite još 15 minuta na 180°C. 

Pročitajte i ovo: Kako se prave mediteranski mafini

BONUS VIDEO: 

Instagram/Healthy Food Addiction Mafini sa bananama i kikiriki puterom

Izvor: StvarUkusa