Mafini mogu da budu slani i slatki, a naš današnji predlog je da isprobate malo drugačiji recept. Ovi mafini se prave bez brašna, a osnovni sastojci su karfiol i brokoli. Pune se povrćem, a onda na kraju i posipaju sirom. Možete da ih služite kao predjelo na slavama, ali odlični su i kao predlog za večeru.
Sastojci:
- 2 mala karfiola
- 1 mali brokoli
- 5 jajeta
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- 1 kašičica italijanskog začina
- 60 g tvrdog sira
Recept za mafine od karfiola i brokolija:
Isecite karfiol i brokoli, pa ih skuvajte u odvojenim šerpama. Procedite i ostavite da se povrće ohladi. Zatim u tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte sitno seckanu šargarepu i papriku. Posolite i pobiberite, pa pržite dok povrće skroz ne omekša. Karfiol i brokoli izrendajte, pa dodajte jaja (2 komada) i posolite i pobiberite. Dobro sjedinite smesu. Stavite smesu za mafine u nauljeni kalup, pa utisnite tako da napravite rupu u sredini u koju ćete stativiti punjenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Punjene za mafine se pravi tako što se jaja (3 komada) skuvaju, pa iseckaju, a onda se pomešaju sa proprženim povrćem. Promešajte, pa pospite smesu za punjenje mafina italijanskim začinom. Napunite mafine dobijenom smesom, pa pospite rendanim sirom. Pecite još 15 minuta na 180°C.
Pročitajte i ovo: Kako se prave mediteranski mafini
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Slatka pita od pasulja
NOVI CHIPS WAY
Piletina sa povrćem u sosu od belog luka