Mafini su odlično rešenje kada želite doručak koji se lako sprema i koji će se svima svideti. Pored čuvenih slatkih verzija, prelažemo da isprobate i slane mafine. Ovaj recept će se dopasti i probirljivcima, a kombinacija raznovrsnog povrća, feta sira, parmezana i kuvanih jaja je prosto savršena.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 1 brokoli
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1/2 crnog luka
- 1/2 šargarepe
- 1 paprika
- 60 g feta sira
- 1 kašičica italijanskog začina
- 60 g parmezana
Priprema:
Brokoli isecite na manje cvetova, pa stavite u dublju posudu sa vodom u koju ste dodali i sirće. Ostavite tako 10 minuta. Zatim brokoli izrendajte i pomešajte sa dva jajeta, pa posolite i pobiberite. Promešajte da se sastojci sjedine, pa sipajte dobijenu smesu u kalup za mafine koji ste nauljili. Utisnite po dnu i ivici. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. U međuvremenu skuvajte preostala dva jajeta, a u tiganju propržite na malo ulja sitno seckani crni luk i šargarepu. Kada povrće omekša dodajte i sitno seckanu papriku. Gotovo povrće stavite u neku posudu i dodajte sitno seckana kuvana jaja i mrvljenu fetu. Pospite italijanskim začinom i sve dobro sjedinite.Napunite mafine od brokolija i pospite parmezanom. Vratite u rernu i pecite još 15 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem