Mafini su odlično rešenje kada želite doručak koji se lako sprema i koji će se svima svideti. Pored čuvenih slatkih verzija, prelažemo da isprobate i slane mafine. Ovaj recept će se dopasti i probirljivcima, a kombinacija raznovrsnog povrća, feta sira, parmezana i kuvanih jaja je prosto savršena.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 1 brokoli
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1/2 crnog luka
- 1/2 šargarepe
- 1 paprika
- 60 g feta sira
- 1 kašičica italijanskog začina
- 60 g parmezana
Priprema:
Brokoli isecite na manje cvetova, pa stavite u dublju posudu sa vodom u koju ste dodali i sirće. Ostavite tako 10 minuta. Zatim brokoli izrendajte i pomešajte sa dva jajeta, pa posolite i pobiberite. Promešajte da se sastojci sjedine, pa sipajte dobijenu smesu u kalup za mafine koji ste nauljili. Utisnite po dnu i ivici. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. U međuvremenu skuvajte preostala dva jajeta, a u tiganju propržite na malo ulja sitno seckani crni luk i šargarepu. Kada povrće omekša dodajte i sitno seckanu papriku. Gotovo povrće stavite u neku posudu i dodajte sitno seckana kuvana jaja i mrvljenu fetu. Pospite italijanskim začinom i sve dobro sjedinite.Napunite mafine od brokolija i pospite parmezanom. Vratite u rernu i pecite još 15 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus