Mafini su odlično rešenje kada želite doručak koji se lako sprema i koji će se svima svideti. Pored čuvenih slatkih verzija, prelažemo da isprobate i slane mafine. Ovaj recept će se dopasti i probirljivcima, a kombinacija raznovrsnog povrća, feta sira, parmezana i kuvanih jaja je prosto savršena. 

  • Sastojci:
  • 4 jajeta
  • 1 brokoli
  • 1 kašika jabukovog sirćeta 
  • 1/2 crnog luka
  • 1/2 šargarepe
  • 1 paprika 
  • 60 g feta sira 
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 60 g parmezana 

Priprema:

Brokoli isecite na manje cvetova, pa stavite u dublju posudu sa vodom u koju ste dodali i sirće. Ostavite tako 10 minuta. Zatim brokoli izrendajte i pomešajte sa dva jajeta, pa posolite i pobiberite. Promešajte da se sastojci sjedine, pa sipajte dobijenu smesu u kalup za mafine koji ste nauljili. Utisnite po dnu i ivici. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. U međuvremenu skuvajte preostala dva jajeta, a u tiganju propržite na malo ulja sitno seckani crni luk i šargarepu. Kada povrće omekša dodajte i sitno seckanu papriku. Gotovo povrće stavite u neku posudu i dodajte sitno seckana kuvana jaja i mrvljenu fetu. Pospite italijanskim začinom i sve dobro sjedinite.Napunite mafine od brokolija i pospite parmezanom. Vratite u rernu i pecite još 15 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Mafini sa bananama i kikiriki puterom Instagram/Healthy Food Addiction

Izvor: Stvar ukusa