Ako volite tikvice, napravite super predjelo koje će obožavati i klinci. Mafini sa tikvicama i sirom se veoma jednostavno spremaju, sastojci su jeftini, jedino što vam je potrebno je da odvojite malo vremena. Samo napred, bićete prezadovoljni ovim slanim mafinima.
- Sastojci:
- 2 šolje rendanih tikvica
- 1 šolja sjeničkog sira (ili sira po vašem izboru)
- 2 jajeta
- 1/2 šolje ulja
- 1/2 šolje mleka
- 2 šolje brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- so i biber po ukusu
- 1/2 šolje seckanog peršuna (opciono)
- 1/2 šolje rendanog parmezana (opciono)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pripremite pleh za mafine i postavite papirne korpice. U većoj posudi umutite jaja, ulje i mleko dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte rendane tikvice u smesu od jaja i dobro promešajte. U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i biber. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa tikvicama i mešajte dok se sve lepo sjedini. Na kraju, dodajte sjenički sir, seckani peršun i rendani parmezan. Lagano promešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede.
Kašikom napunite pripremljene papirne korpice sa smesom, svaku napunite do oko 3/4 visine, ostavljajući prostor da nadođu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, ili dok mafini ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite mafine iz rerne i ostavite da se malo ohlade pre nego što ih poslužite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način