Na prostorima bivše Jugoslavije mnoge generaciju su odrasle uz galete, ili popularni bakin kolač koji i danas odoleva svim trendovima. Svaka domaćica ima svoj recept za pripremu ovog slatkog peciva, a sada vam predlažemo da napravite i malo zdraviju verziju. Ovako pripremljene galete su jednako ukusne kao i originalne, a za njihovu pripremu ne morate da odvojite puno vremena. Uživajte!
- Sastojci:
- 3 jajeta
- 1 banana
- 3 kašike kokosovog ulja
- 100 ml kokosovog mleka
- 50 g kukuruznog skroba
- 50 g kokosovog brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- malo ekstrakta vanile
Priprema:
U posudi umutite jaja, bananu, istopljeno kokosovo ulje i mleko. Dodajte skrob, kokosovo brašno, prašak za pecivo i vanilu, pa opet umutite tako da nema grudvica. Sipajte smesu malom kutlačom u posudu za galete i pecite. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem