Svi znaju da se ledene kocke prave od mekog čokoladnog biskivta, a onda preko ide najlepši beli krem i na kraju čokoladna glazura. Ne postoji osoba koja ne voli ovaj savršeni kolač, ali kada dođe lepše vreme ipak nam prijaju lakše poslastice koje se i jednostavnije prave. Mi vam predlažemo da ne odsutajete od ledenih kocki, ali da ih ovaj put napravite sa jagodama ili šumskim voćem, a umesto da pečete koru koristite piškote. Jednako su ukusne kao i originalne, ali se brže i lakše prave. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 210 g piškota 
  • 300 g jagoda 
  • 300 ml vode 
  • 4 kašike šećera 
  • 50 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica skroba  
  • Za beli fil: 
  • 1 l mleka 
  • 2 kesice pudinga od vanile 
  • 1 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake 
  • 3 kašike kukuruznog skroba 
  • 200 g šećera 
  • 200 g putera 
  • Za glazuru:
  • 200 g mlečne čokolade 
  • 200 ml slatke pavlake 

Priprema: 

U šerpi pomešajte jagode i šećer, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte slatku pavlaku, skrob i kuvajte uz neprestano mešanje sve dok ne dobijete smesu kao za džem. U kalup poređajte piškote koje ste umočili u mleko. Preko sipajte smesu sa jagodama i poravnajte. Ohaldite u frižideru. U šerpu sipajte mleko (700 ml), pa dodajte i šećer i uključite. U posudi umutite obe vrste pudinga i skrob sa preostalim mlekom (300 ml), tako da nema grudvica. Dodajte dobijenu smesu u zagrejano mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte puding u neku posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se potpuno ohladi. Zatim dodajte puter sobne temeprature koji ste prethodno umutili i sjedinite mikserom. Sipajte beli krem preko fila od jagoda i poravnajte. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko. Poravnajte i stavite kratko u frižider da se stegne. 

Izvor: Stvar ukusa