Kolačisa ovsenim pahuljicama postaju sve popularniji, pogotovo na društvenim mrežama. Osim što su ukusni, prave se od zdravih namirnica, a uglavnom ne sadrže jaja, brašno i mleko. Mi vam predlažemo da napravite najlepši kolač sa ovsenim pahuljicama i jagodama koji prosto mami da ga probate. Priprema je nikad lakša, a najteže da sačekate da se ohladi. Ono što je zanimljivo je i da se glazura pravi potpuno drugačije nego do sada.
- Sastojci:
- 3 zrele banane
- 2 kašike nezaslađenog kakaoa
- 1/2 kašičice cimeta
- 300 g ovsenih pahuljica
- 200 g jagoda
- Za glazuru:
- 1 banana
- 1 kašika nezaslađenog kakaoa
Priprema:
Banane, kakao i cimet dobro izblendirajte, pa pomešajte sa ovsenim pahuljicama. Sve dobro sjedinite i podelite smesu na 2 jednaka dela. U kalup sipajte prvi deo i poravnajte, pa pospite sekcanim jagodama, a onda preko sipajte i drugi deo smese. Poravnajte i stavite u frižider na 3 sata. Pomešajte kakao i bananu, pa prelijte preko kolača. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa