Kolačisa ovsenim pahuljicama postaju sve popularniji, pogotovo na društvenim mrežama. Osim što su ukusni, prave se od zdravih namirnica, a uglavnom ne sadrže jaja, brašno i mleko. Mi vam predlažemo da napravite najlepši kolač sa ovsenim pahuljicama i jagodama koji prosto mami da ga probate. Priprema je nikad lakša, a najteže da sačekate da se ohladi. Ono što je zanimljivo je i da se glazura pravi potpuno drugačije nego do sada. 

  • Sastojci:
  • 3 zrele banane
  • 2 kašike nezaslađenog kakaoa
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 300 g ovsenih pahuljica
  • 200 g jagoda
  • Za glazuru: 
  • 1 banana
  • 1 kašika nezaslađenog kakaoa

Priprema: 
Banane, kakao i cimet dobro izblendirajte, pa pomešajte sa ovsenim pahuljicama. Sve dobro sjedinite i podelite smesu na 2 jednaka dela. U kalup sipajte prvi deo i poravnajte, pa pospite sekcanim jagodama, a onda preko sipajte i drugi deo smese. Poravnajte i stavite u frižider na 3 sata. Pomešajte kakao i bananu, pa prelijte preko kolača. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa