Sastojci:
- 500 g kajsija
- 1 kašika meda (ili više po ukusu)
- 100 g brašna
- 100 g mekog putera
- 80 g šećera
Pogledajte kako se pravi:
Recept za najjednostavnijij kolač sa kajsijama:
Kako biste napravili ovaj kolač, prvo operite kajsije, isecite i uklonite koštice. Zatim ih isecite na komade. Stavite kajsije u posudu za pečenje. Prelijte ih medom.
U činiji pomešajte brašno, šećer i meki puter dok ne dobijete testo. Testo rasporedite preko kajsija i pecite 20-25 minuta na 180°. Kada je pečeno, ostavite da se ohladi pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i kremasti kolač sa breskvama.
Pročitajte i kako se pravi najbolji letnji kolač sa višnjama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem