Sastojci:
- 400 g čokoladnog keksa
- 200 g grčkog jogurta
- 3 kašike čokoladnog krema
- mleko za natapanje
Pogledajte kako se pravi čokoladni parfe:
Recept za čokoladni parfe sa keksom:
Kako biste napravili čokoladni parfe sa keksom, prvo uzmite jednu dublju četvrtastu činiju i obložite je papirom za pečenje. Keks lagano potopite u mleko i počnite da ga ređate po dnu i po bočnim ivicama činije.
U sredinu ubacite 100 g grčkog jogurta, pa ga prelijte čokoladnim kremom po izboru, a zatim odozgo opet prelijte sa preostalih 100 g grčkog jogurta. Poklopite preostalim keksima natopljenim u mleko i ostavite u zamrzivaču najmanje pola sata. Kada se dobro ohladi izvadite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladnu sladoled tortu po receptu Marte Stjuart.
Pročitajte kako da napravite kolač sa čokoladom koji se topi u ustima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs