Sastojci:
- 4 jaja
- 180 g šećera
- 130 ml mleka
- 50 ml ulja
- 3 kašike kakaoa
- 1 pakovanje vanilin pečera
- 1 prašak za pecivo
- 250 g brašna
- 4 banane
Za krem:
- 1 pakovanje instant pudinga od vanile
- 150 g šlaga u prahu
- 380 ml hladnog mleka
Pogledajte kako se pravi:
Recept za kolač sa bananama i kakaom:
Kako biste napravili ovaj kolač sa bananama i kakaom, umutite jaja i šećer dok ne dobijete kremastu konzistenciju, pa dodajte tečne sastojke i pomešajte ih. Zatim dodajte suve sastojke i ponovo umutite. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 150°, dok čačkalica ne izađe čista. Izvadite iz rerne i sačekajte da se potpuno ohladi.
U međuvremenu, mikserom na jakoj brzini umutite sastojke za krem. Banane nasecite na tanke kriške. Kada se kolač ohladi, kašikom skinite površinski sloj patišpanja i izmrvite ga u secku ili blenderu.
Na površinu preostalog patišpanja poređajte banane, kolut po kolut. Preko njih premažite krem sa svih strana, odozgo pospite mrvice patišpanja, pa zagladite kašikom. Prekrijte najlonskom folijom i ostavite u frižideru najmanje 4-5 sati ili tokom noći. Isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i francuski tart sa smokvama.
Pročitajte kako da napravite brzi kolač limun kocke
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira